måndag, januari 16, 2006

Idrottsgalan

Efter att ha tillbringat kvällen framför tv´n och Idrottsgalan där Kung-Tony regerade, så inser man att det kanske inte skulle vara så tokigt att få kliva upp och mottaga en schysst glasskål och folkets jubel. Blicka ner på alla idrottsstjärnor man själv sett på tv under åren och hålla ett taskigt förberett tacktal där man stammar fram något om mamma och pappa, alla man känner och avsluta med 8 extra tack till vem som helst. Ett intressant fenomen är att dom verkar använda samma bordsplacering från år till år. Rakt fram sitter Ingemar och Börje, snett till höger har vi fotbollskillarna från 1984 och dom slanka fina friidrottarna strax bredvid. Några goa handbollsgubbar blandas med sportreportrar och sen Gunde med anhang i fokus någonstans hyffsat nära prinsessor, prinsen och Kung-Tony. Dessutom har dom blandat ut alla stjärnor med halvmediokra tjejidrottare som får sitta långt fram på grund av sin skönhet.

Vad skall jag då sikta på för pris 2006. Med förhoppning givetvis att få sitta mellan prinsessan Madeleine och Malin Baryard på galan.

Årets manliga idrottare
Hmm... det manliga kan nog ligga mig i lasten. Hår på bröstet för min del är ju 2 spridda och 1 i klunga varav mer än hälften har antagit en gråaktig ton. Risken finns att jag måste ta mig in i VM-laget och ta en guldmedalj i Danmark till sensommaren för att komma till tals i denna kategori. Det är kanske så illa att inte ens det skulle räcka. Emil Wingstedt fanns säkert inte ens med bland dom 1000 förhandsnominerade i år trots sitt VM guld. Jag får nog inrikta mig på att detta pris kan komma att bli svårt.

Årets nykomling
Nu börjar det likna något. Med tanke på min genommediokra karriär som dom sista 6-7 åren varit obefintlig så är det knappt så att mina klubbkamrater vet om att jag hållit på med orientering tidigare. Jag borde utan problem, trots min ålder, kunna nomineras och belönas här. Några halvschyssta vårlopp och kanske en framskjuten DM-placering kan räcka. Tror ni inte det? Kanske måste jag skapa lite massmedialt brus runt mig också. Kontroversiella uttalanden och nakenhet kan nog hjälpa, så funkar ju alla dokusåpor i alla fall. Jag får nog gå ut med att jag gärna krökar innan tävling och att jag tar för mig av alla orienteringsgroupies. Kanske läge att ringa Aftonbladets anonyma tipslinje.

Årets Prestation
Det är då fan att man alltid måste prestera för att uppmärksammas. Det ställer orimliga krav på oss osociala. Jag tror att jag skiter i att satsa på det här priset. Förmodligen kommer jag att få det bara därför.

Bragdguldet
Jag skulle säga att om jag startar i en enda jävla tävling och fullföljer den utan större kroppsskador så kan dom skicka Bragdguldet med limousinservice direkt hem till mig så slipper jag gå på galan. Den här känns rätt säker. Undrar om man får hångla mycket om man vinner Bragdguldet?

Jerringspriset
Hela Svenska folkets pris. Här kommer mina asociala sidor att ställa till det tror jag. Super-Anja, Kajsa, Carro, Kung-Tony eller jag? För det är väl dom som varje år gör upp om priset? Kan bli en övermäktig uppgift.

Årets idrottare med funktionshinder
Här är en kategori som passar mig som ett par tajts efter 2 festarveckor på Rhodos. Jag kan nog med alla mina skavanker såväl fysiska som psykiska ställa upp i vilken klass som helst när det kommer till handikappidrott. Möjligtvis inte backhoppning för blinda men det beror på att jag aldrig skulle ställa mig självmant i en backhopparbacke. Undrar om man måste kunna ge tacktalet på teckenspråk när man går upp på scenen? Vi får hoppas at det blir en snygg tolk i så fall.

Sådär, många priser ger många möjligheter. Tur att jag köpte en ny snygg svart kostym förra året så den utgiften slipper man. Jag skall förresten tacka alkoholen, internet och Shigero Miyamoto när jag tar emot mitt pris.

Ni ser mig på tv om ett år, Rock On!!

1 Comments:

At 1/19/2006 11:26 fm, Anonymous Anonym said...

Instiftas bara ett pris till bästa idrottsfilosof så kan du betrakta dig som ständig prenumerant.
Vardagen blir så oändligt mycket mindre grå när man få ta del av dessa små finurligheter.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se