tisdag, mars 04, 2008

Visst vann jag, eller hur, visst var det så?

Jag viker inte för något. Långt där borta finns det en tygbit i orange/vit-kulör och för mig är det bara en passerpunkt i jakten på nästa och nästa för att sen spurta i mål. Inte alls till publikens jubel, för såna är orienterarna, men jag vinner ändå trots medtävlarnas okunskap. Inombords är glädjen kallt kontrollerad och jag duschar bort barr från ryggslutet innan jag tar en korv i väntan på prisutdelningen. Det blir en lång väntan för en massa småglin ska ha pris först och sen måste vi vänta in ett par motionerande lallare i min klass som verkar ha blivit kvar i skogen. Men till slut är det äntligen dags för arrangörerna att ropa ut vinnaren i H35 och jag kliver bestämt fram emot prisbordet för att förekomma.

"Vinnare är Mats Jonsell IF Thor" Orden ringer i mina öron och jag tvärstannar halvvägs över avspärrningsrepet.

"VAD FAN MENAR NI! HAR JAG INTE VUNNIT?"

Jag tittade föraktfullt på den trötta prisutdelaren och förklarade torrt.

"Lilla gubben nu får ni nog fan ta och köpa in ett riktigt tidtagningssystem. Det finns inte en människa på hela det här tomma TC´t som tror på den här resultatlistan"

KUKEN! sa jag och åkte hem tomhänt.

4 Comments:

At 3/04/2008 9:34 em, Blogger Kart-Bosse said...

På sträckor som tog upp till 41 sekunder att löpa (6:an och 8:an), var du ruskigt snabb medan sträckor som tog 48 sek (13:e) och längre verkar ha varit i längsta laget för dig. Var du sprintorienterare i din glans dagar ...? :)

 
At 3/05/2008 12:41 em, Anonymous Anonym said...

Rätt kart-bosse! En klockren sprintlöpare! Dags att komma ur garderoben? :-)

 
At 3/05/2008 1:06 em, Blogger AspLövet said...

Hmmm... Ni är mig på spåret...

Fast jag ser på det hela såhär.

2002 var ännu ett i raden av skadeår (H35 var bara en mjuk uppladdning inför H40-katastrofen) Således var jag taskigt tränad och tappar då på dom bästa löpmässigt. På dom korta sträckorna däremot lyser min fantastiska orienteringsförmåga igenom då jag, till skillnad mot mina konkurrenter, inte behövet stanna upp och läsa kartan utan jag rullar bara på i min gamla tröga fart helt utan kartstopp. Därför vinner jag dom korta sträckorna där jag imnte hinner tappa löpmässigt men får pisk på dom längre där dom vältränade kan släppa loss benen.

Det lät väl rätt bra va? Är rätt nöjd med den förklaringen själv.

 
At 3/06/2008 7:59 fm, Anonymous Anonym said...

Klart faan du vann! Inget snack om saken.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se