söndag, januari 15, 2006

Nära men ändå långt ifrån

Kvällen bjöd på bjudmiddag men trerätters matintag. Välkomstdrink, öl, vin och whiskey i överflöd. Jag var dock chaufför så för mig handlade det om vatten och julmust (light). Ibland är man så nära men ändå så långt ifrån. Jag suktade efter stimulantia men det sockerlösa alternativet är som livet i stort känns det som. Är inte livet lite så i det stora hela. Man naggar i kanten på det man vill ha men i slutändan når man inte ända fram. Det får mig osökt att tänka på kontroller och segrar man varit så bittert nära men man har i slutändan varit långt ifrån känns det som. Nära men ändå inte. Är inte det på ett visst sätt hela kontentan av livet i stort? Jag minnns bland annat 5-Dagars 1984, där Jag sprang H17-18E2. Jag kom 4:a totalt men det var på den på den 3:e etappen som jag var så nära. Nära men ändå inte. Nära men långt ifrån. Nära men den dagen var det inte min dag. Jag förlorade etappen med 10 sekunder. Det är inte mycket. Kanske var det på den 5:e kontrollen jag vek bort något stor för min del. Snett, vindt och fel riktning. Man skall inte ångra något men jag ångrar den snedspringningen.



Allt kan avgöras i ett ögonblick. Snabbt. Urskiljningslöst. Innan du vet vad som träffade dig är det över och dina drömmar sjunker som en shot ett ölglas när du skall sänka en "ubåt" på ett schaskigt afterskihak. Det är inte slumpen som avgör utan ödet, eller var det tvärtom? Jag avslutade en lång dag idag i botten av ett glas i min egen soffa. Patetiskt är ordet är som ni söker. Finns i "Svenska Akademins Ordlista Över Svenska Språket". En riktig nyttig bok för alla oss halvdyslektiker. Nu måste jag fylla på ett glas i min närhet. Ni är välkomna att göra mig sällskap.



Är det på denna väg jag nu vandra? Jag tränar bra men dricker bättre? Jag hoppas att jag hittar en balans snart. Balans i livet, balans i träningen. Missförstå mig rätt. Jag är världens lyckligaste man i många avseenden. Världens bästa fru och världens bästa miniknatare. Men det finns fragment i mitt liv som under många år kunde varit bättre. Min kropp! Hur faan kunde jag få en sån sekunda kropp? Tänkte den gud som jag inte tror på att nu jävlar skall vi jävlas? Straffa den stackare som inte vet bättre. Det skall tydligen inte vara lätt att vara ateist. Det finns bara en väg att vandra i kväll och det är...

4 Comments:

At 1/15/2006 10:16 fm, Anonymous Anonym said...

Vad ska man säga Benke B ?
Att få läsa och ta del av ditt liv och leverne i din blogg gör tråkiga dagar roliga, får solen att lysa från en molnig himmel, gör att snöfyllda skogar blir till barmark o.s.v.
Dom säger ju att ett gott skratt förlänger livet så om man fortsätter att läsa din blogg så blir man som Alphaville en gång sjöng "Forever young".

 
At 1/15/2006 11:22 fm, Blogger AspLövet said...

Skaffa en egen blogg din gamla poetjäkel!!!

 
At 1/15/2006 11:39 fm, Anonymous Anonym said...

Jag önskar jag hade så mycket visdom som du att dela med mig av bara. :o}

 
At 1/15/2006 12:18 em, Blogger AspLövet said...

Visdom?? Vem som helst kan stapla ord på varandra. Jag hoppas att det inte behöver ha ett sammanhang eller i det stora hela någon betydelse.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se