måndag, januari 09, 2006

Året som kommer

Jag skickade ett brev till Hemmets Journal där jag ville minnas att Saida jobbar och bad henne spå mitt första år som H40 gubbe. Hemmets Journal svarade mig utförligt och med brevet låg en faktura på 4999 SEK. Jag betalade och svor.


Hej Bengt!

Tyvärr är Saida inte med oss längre men sedan hon gick bort har vi fått hjälp av en praktikant som gått en AMS-kurs i tarotkort. Här är en kort resumé över hur ditt år kommer att se ut. Vi har som alltid valt att inte berätta dom dåliga saker som vi fått fram när vi har siat om ditt år.

Hälsningar Hemmets JournalJanuari
Din träningsplanering går som väntat inte alls som planererat. Du snackar vidare om gamla tider och tror att det skall hjälpa att skriva om träning. På MMC springer du lagom långt, lagom sakta och lagom oinspirerat. Du kommer att bomma bort dig oväntat mycket på Nattcupen och förstår ingenting.

Februari
Du längtar efter våren och avvaktar lite med den intensifierade träningen därför. Det är gott om tid kvar säger du till alla som frågar hur det går. Du bommar vidare på Nattcupen och säger att det inte ingår i din målfokusering för säsongen så det gör inget enligt dig. Amanda går om dig i MMC listan och du skyller på omvänd könsdiskriminering.

Mars
Du tvingas springa H21 klassen på Ultralång-DM efter vadslagningsförlusten mot Amanda och tar efter det en timeout från träning. Det är gott om tid kvar säger du till alla som frågar hur det går. Vid månadens slut tillkännager du på din blogg att nu börjar hårdsatsningen på allvar. Du äter inte någonting under den sista veckan i månaden för att inte förlora viktkampen mot M.t.P

April
Du blir sjuk efter att ha tränat 3 dagar utan någon som helst näring i kroppen, dessutom förlorar du trots detta vadslagningen mot M.t.P med 1 hekto. Dom tävlingar som rullar förbi utan din närvaro är av ringa rang enligt dig själv. Du blickar vidare bakåt i din karriär och berättar hellre om gamla Rånäskavlar än om årets viktiga vårtävlingar. Till Tiomila meddelar du att du har aldrig gått bra på den tävlingen förr så det är nog ingen idé att vara med. Du sitter istället hemma framför datorn och följer tävlingen med en flaska whiskey till hands och undrar vad faan alla håller på med där ute i skogen. Du somnar klockan 05.53 full, bitter och ensam med pannan i tangentbordet.

Maj
Klubben kraftsamlar och åker till Dalarna, Hälsingland och Sundsvall. Du påstår dig vara inne i en uppbyggnadsperiod och kan därför inte åka med. Du gör tävlingsdebut för året på en etapp av Luffarligan. Eftersom du jobbar hinner du inte dit innan dom stänger starten så du får vända hem igen och tröstar dig med att räkna hur många stenar du haft som kontrollpunkter i dina kartpärmar. Du säger till alla klubbmedlemmar att nu är du på gång.

Juni
Du åker inte med på Jukola pga familjeskäl fast den riktiga anledningen är att du inte tagit ett träningssteg sedan mitten av maj. Anledningen till detta är att du haft fullt upp med din blogg som nu är uppe i 7 unika besökare varje vecka. Detta har gjort dig så stolt att du inte hinner med att träna utan du gräver ner dig ännu mer i gamla kartor och upprepar dig nu på din blogg så mycket att du lika gärna kunde kopiera gamla inlägg. Du avstår alkohol på midsommaraftonen med hänvisning till din H40 satsning som nu är inne i den viktigaste fasen enligt dig.

Juli
Du minns gamla 5-dagars men säger att årets tävling inte lockar det minsta. Du räknar iskallt med att vinna DM i H40 på alla dicipliner eftersom du springer 2 gånger i veckan. Minst 25 minuter varje gång rör du på dig i en alldeles måttlig fart. Du är på gång, du är laddad, du är tänd. Du dricker även för mycket öl men det innehåller ju B-vitaminer och det kan ju inte vara dåligt intalar du sig själv.

Augusti
Du avstår alla DM tävlingar eftersom du fått känning i ena vaden. Du sträckte till den när du skulle springa hem från krogen en kväll. Jag är tillbaks till Älgdrevet säger du i ett mass-sms till alla du känner. Bloggen är nu nere i 2 unika besökare varje vecka. Eftersom du är en av dom 2 och din fru erkänner att hon är den andra och att det var ett misstag av henne att klicka på den länken så lägger du ner din blogg. Du slutar träna med motiveringen, ”AspLövet goes H45” kommer att bli stort, mycket större än vad folk kan tänka sig i sina vildaste fantasier.


September
Du fyller 40 år och firar det med att ha en frågesport för alla inbjudna. 99 frågor om det för dig utomordentliga orienteringsåret - 1989. Det var ett exceptionellt år förklarar du för alla gäster, jag har aldrig varit så bra som den gången, bortsett från i år givetvis tillägger du. Resten av månaden lever du på gamla minnen och tittar i spegeln efter nya gråa hår vid tinningen varje morgon.

Oktober
Du frågar på gästboken om någon skall åka till Älgdrevet i år. Ingen har hjärta att säga sanningen så det slutar med att du själv åker upp till Fredriksberg med avsikt att springa en direktbana. Du hittar aldrig till TC och tröstar dig med en 200 grams hamburgare på den lokala korvmojjen. Du tillbringar veckan efter det med att försöka hitta några resultat från Älgdrevet på nätet med det blir ett fruktlöst letande. Depressionen är nära. Du ses allt oftare gå omkring nere vid Hemköp iförd din tävlingsdräkt och med ett par gamla spikskor av märket The Swede.

November
Du dyker upp på årsfesten men minns som vanligt inget efteråt. Du slår inte vad med någon om någonting. Anledningen till detta är att klubben gått ut till alla medlemmar att detta inte tolereras av styrelsen eftersom utgången i alla dessa vadslagningar är givna på förhand, dvs du förlorar. Detta är dock inget som du vet om så du tillbringar hela kvällen med att försöka få igenom än det ena och än den ännu värre vadslagningen. Du börjar även planera för din comeback, eller som du själv säger till alla som inte frågar. ”Det är andra året i H40 som är det viktigaste. Då har man aklimatiserat sig och kan utnyttja sin erfarenhet bäst”

December
Du startar en ny blogg, med undertiteln – ”AspLövet goes again” Du har den enbart på din egen hårdisk och kan på så sätt skriva bäst fan du vill utan att någon skall kunna ifrågasätta dina planer. Du längtar efter att få promenara på Luffarligan till våren och att få använda din oanvända tävlingsblus som du köpte 2001. Du avslutar året lycklig, tror vi.

3 Comments:

At 1/09/2006 7:09 em, Anonymous M.t.P. said...

Jag säger bara lysande sickan,lysande. =)

 
At 1/09/2006 7:48 em, Anonymous mjg said...

Jag kan knappt hålla mig i väntan på att detta blir en självuppfyllande profetia...

 
At 1/09/2006 11:01 em, Blogger AspLövet said...

Det jobbiga är att jag börjar tro på det själv. Mina 5 senaste år har sett ut så här om än med smärre detalj-justeringar.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se