torsdag, april 27, 2006

Lite mer raffel och båg

Jag satt och tänkte tillbaka på alla Tiomila man sprungit. Är det inte så att man minns bäst dom tävlingar där det har hänt något oväntat? Nu menar jag inte dom katastrofår när resultat och stämplingskaos har drabbat arrangemanget utan mer udda händelser i tävlingen. Stora bommar i täten, grymma hänglopp som avgör tävlingen etc. Därför tycker jag att det borde ligga i tiden att skruva till arrangemanget lite, vad sägs om...

Mullvader
På en eller ett par sträckor skickar tävlingsledningen ut ett antal mullvadslöpare. Deras enda uppgift är att ställa till kaos och oordning bland dom riktiga löparna så att det blir en okoncentrerad och hätsk stämning. Förslagsvis har denna mullvad en liten kamera på sig så att allt kan sändas live via nätet till alla som betalar för för det. Tänk er en mullvad i en jätteklunga på långa natten. Plötsligt börjar han skrika kommandon till hela klungan "Faan ta den som försöker springa ifrån klungan. Den löparen skall jag personligen leta upp i duschen efteråt och hoppa på huvudet med mina spikskor" eller "Nu börjar jag bli sliten gubbar, vi tar en kort paus vid nästa skärm. jag bjuder på whiskey" eller kanske så kanske han sjunger högt och försöker få med sig alla andra genom att springa runt och krama dom. En annan rolig sak han kan göra är att se till att vara först till en kontroll och så lägger han sig över kontrollbocken och täcker alla stämplingsenheter. Sen skriker han åt alla som står och svär "DOM ÄR MINA ALLIHOP!!". Vid växlingsplanket skulle han sen kunna försöka ge bort sin karta till en massa olika löpare som står och väntar. "Kom igen nu!! Ta kartan så ligger ni ju bättre till" Med en sax skulle mullvaden kunna göra underverk på nattsträckorna. Klipp klipp "Oj vad svart din lampa blev då, otur!. Mullvaden bör ha en bra försäkring innan han åtar sig detta uppdrag.

Kontrollplockning på första sträckan
Tänk er en fin 14 km startsträcka som kontrollplockning. 100 kontroller. Det skall finnas gott om stämplingsenheter så det skall inte avgöras där men vilken kamp i ledet om positioner. Gärna i ett svårt och smålurigt parti så att täten inte kan gå på för hårt. Lunsen skulle sitta fint. Då skulle nog TV och tävlingsledningen få en tät och jämn tävling skall ni se.

Backstreckskarta
Som en glad överraskning till löparna på en svår nattsträcka serveras det en svartvit backstreckskarta. Givetvis inte informerat om i inbjudan och PM. Tänk dig en 12 km bana med 4 kontroller. För att skoja till det kan man gaffla banan där kontrollerna sitter 300-500 meter mellan varandra. I samma ring men ändå inte.

Kallvatten i duschen
Hahahaha.. fast det tricket har dom ju redan använt när jag tänker efter.

Förvirrad speaker
Tänk dig om speakerna Per Forsberg skulle totalignorera ett lag under hela kavlen. Man väljer ut ett topplag som man sen inte låtsas om. Det skulle inte spela roll om dom så kom in först på någon sträcka, inte en enda gång nämns dom. För att skoja till det lite extra kan man ta bort dom ur reultatlistorna på storbildsskärmen och på resultattavlan också. När dom går till klagomuren så säger dom bara "Lämna in en protest så skall vi behandla den inom 30 dagar"

Hängande stämpel
Tänk dig en hängande stämpel på en slumpvis utvald kontroll. Gärna första sträckan. Vilken syn att se 450 man frenetiskt börja leta efter reservrutan på sin karta.

Klädselkontroll mitt på banan.
När som helst kan löparna bli stoppade av en klädselpolis. Då är man tvungen att stanna och få kläderna tejpade. Kan med fördel anordnas precis efter sista kontrollen för att skapa stress och panik hos löpare som måste invänta kontrollanternas långsamma och metodiska tejpning av små, små hål i byxorna.

Passkontroll
Norrmänen är inte med i EU. Borde inte dom kunna uppvisa pass även i skogen? Vem vet vad dom har för fuffens för sig i den Svenska allemansrätten.

Budkavle
Jag tycker att vi skall återinföra budkavlen igen. Ni vet den där lilla träbiten som man växlade med förr i tiden. Skillnaden skall dock vara att nu är den jättestor och väger över 1 kg. Gnäller någon så säger man bara att gps-sändaren är inbyggd i kavlen så alla måste ha den med sig runt halsen hela tiden.

Mera naturbilder på storbildsskärmen
Istället för direkta livebilder på täten vid varvningskontrollerna tycker jag att kameran skall fokusera på en fin grankotte, en liten vilsen blomma eller kanske en liten bäck som rinner invid kontrollen. Man skall bara höra trampet av orienteringsskor i bildkanten men aldrig se vilka det är. Sen skall man ta bort den rullande resultatlistan i nedre bildkanten. Man måste inte alltid tävla vet ni. Ibland glömmer vi bort den här underbara planeten vi bor på. Halden kommer och Halden går men blommorna vissnar bort.

Militanta veganer i serveringen
Dessa vägrar givetvis att servera köttbullar och hamburgare. Är man snäll kan man få potatismos med lite sallad. Folk som gnäller för mycket får rödfärg kastat på sig. Dessutom attackerar Veganerna OK Illerns klubbtält där dom försöker frita alla löpare.

Man har inte roligare än man gör sig...

3 Comments:

At 4/27/2006 10:37 em, Anonymous Anonym said...

Made my day! ;)

 
At 4/28/2006 7:20 fm, Anonymous M.t.P. said...

Härmed utser jag dig till stående tävlingsledare för tiomila.
F-n vad kul det skulle bli.

 
At 4/28/2006 8:22 fm, Blogger AspLövet said...

Bittra H40 gubbar med gubbvader skulle ha en alldeles egen sträcka mitt i natten om jag fick bestämma ;-)

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se