tisdag, april 11, 2006

På Turné

Förr, innan den klassiska distansen plötsligt skulle kallades lång och innan ord som sprint, medeldistans och elektroniskt stämplingssystem fanns så var jag ute på turné stora delar av året. Tillsammans med likasinnade kepslöpare från klubben for vi landet runt och besökte hålor där raggarrundan var den stora begivenheten på lördagskvällarna. Skolgolv blev vårt hotellrum och bilproblem hade vi alldeles för ofta. "The curse" som vi kallade bilproblemen innebar allt från studsande avgassystem på motorvägen till interna krockar inom klubben. Det var lika spännande att se vad som skulle hända varje helg.

Hur som helst blandade vi framgångar med motgångar. En trevlig helg i Örebrotrakten 1986 kom jag 4:a i H19-20E klassen. Segraren var dock ingen mindre än Stor-Lars. Vart tog Stor-Lars vägen förresten? Efter att han slog sönder knät på Idreveckan 2002 har han knappt synts till. Jag hoppas att han betar av alla kartor i Södertäljetrakten trots att han inte syns till på några tävlingar. Stor-Lars var alltid snäppet bättre en mig, något som alltid är sporrande. Frågan är om inte detta kan ha varit en tävling i den helg som åtminstone på den tiden kallades Närkekvarten?

5 Comments:

At 4/11/2006 10:24 fm, Anonymous Anonym said...

Kartan är från en hösttävling som KFUM arrangerade, kan även ha varit OK Milan (samarr. lördag-söndag). Alltså inte en närkekvartettstävling som alltid hålls på våren. Kommer också i håg att vår ordförande skrev i klubbtidningen att 767 (kommer självklart inte i håg exakt)starande var allt för dåligt med så mycket nerlagt arbete. I dag skulle man vara mycket nöjd med så många start på en vanlig bonntävling i Närke.

Förresten var det här innan dagens lång-tävlingar kallades för klassisk tävling. Det var väl kort och gott en orienteringstävling.

 
At 4/11/2006 10:26 fm, Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 
At 4/11/2006 10:47 fm, Blogger AspLövet said...

Se där! Lite schyssta fakta direkt från säker källa. Det stämmer nog det där med att det kom att kallas klassisk distans först när kortdistansen infördes. Jag måste nog hem och kolla i kartpärmarna för att se när kortdistansen gjorde sitt intrång.

 
At 4/11/2006 3:13 em, Anonymous Anonym said...

Kortdistans dök upp på världs-cup 88 har jag för mig. Det förekom kortdistans på elittester 89/90 om inte minnet sviker.

Första Kort-SM gick 1991 i Nyköping. Samma år gick första VM i kortdistans i Tjeckoslovakien

 
At 4/11/2006 9:55 em, Blogger AspLövet said...

Se där. Vart fan har ni köpt era minneskort? Jag måste ha fått ett part defekta från 286-eran.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se