tisdag, maj 30, 2006

Jukola 1987

Vi bjöds på världens plattaste flygfält som TC och i skogen världens gropigaste terräng. Väsby öppnad minnesvärt genom att växla 45 minuter efter täten på plats 955. För mig som sprang sträcka 2 innebar det att uppvärmningen som genomfördes lagom tills att täten kom in på startsträckan så sakteliga tynade bort. Det var glest med folk första halvan av banan för mig och man fick en bra inblick i vad det är för lag på Jukola som befinner sig från plats 500 upp till 1200. Gamla knotiga gubbar promenerade fram i maklig takt genom den Finska natten och det är nog den enda gången man känt sig som en slalomåkare i skogen. Dom sista kilometrarna kom jag plötsligt ifatt klungor på 20-40 man som man trots egen kramp i vaderna blåste om utan större besvär. Jag sprang trots alla omkörningar i min ensamhet och hade 80 minuter på 11,5 km. Plockade drygt 200 placeringar varav dom flesta på dom sista kilometrarna när jag började komma ifatt slutet av något som kunde kallas ett utdraget "peleton". Ett lopp som i sig varken var bra eller dåligt men som alltid kommer att finns kvar som ett starkt minne när slutnotan skall summeras.

3 Comments:

At 5/31/2006 10:45 fm, Anonymous Anonym said...

Första gången jag sprang sista sträckan. Vad jag minns var den säkert 19.9 men i verkligheten kanske den var 14.5. Jag minns också alla klungor man for förbi efter varvningen . På den tiden var man också tvungen att komma topp 100 för att få startnummret=placeringen på nästa års Jukola. Annars var det bokstavsordning som gällde.Det var grymma spurter om platserna 95-105. Åby SOK döpte om sig till Aaby SOK ett år för att få nummer 101.;-)

 
At 5/31/2006 2:25 em, Anonymous Anonym said...

Jag sprang startsträckan det året och hoppade över snitseln för att springa utanför fållan till K-punkten. Jag lyfte säkert 400 platser bara på det.

 
At 5/31/2006 3:03 em, Blogger AspLövet said...

Jag tappade bara drygt 10 minuter på täten där bak i min ensamhet vill jag minnas men plockade ändå bara drygt 200 placeringar, det var med andra ord gleeest i bröjan. Jag unnar alla en gång i livet att få springa en sträcka där bak i ledet på Jukola. Sen är det väl bara på Jukola man kan plocka flera hundra placeringar på en strcka eller för all del fram till startpunkten :-)

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se