onsdag, maj 31, 2006

Orientering på OS

Jag har funderat på det här med OS lite grann, och om orientering verkligen har där att göra. Kanske är det så att just sprintdistansen är rätt väg att vandra för att få komma in bland dom andra och leka vart fjärde år. Börjar man dock analysera OS lite närmare så är det ju så att den mest mytomspunna och hypade grenen är 100 meter för friidrottarna. Därför kanske det är så att vi måste ta i med hårdhandskarna för att tvinga in oss på OS. Låt sprinten bli en extremsprint där det handlar om hundradelar men ändå inte göra avkall på orienteringens själ som är okänd mark och eget vägval. Jag har gjort ett förslag på hur det skulle kunna se ut. Höger eller vänster? Redan vid starten utsätts löparen för det första svåra momentet och efter det har han att tackla teknisk kartläsning hela vägen in i mål. Grenen skulle givetvis kort och gott heta OS för att smöra för höjdarna. Orienterings-Sprint. Framtiden runt ett litet hus. Vi har ju även dom Olympiska ringarna med oss i marknadsföringen eftersom dom finns inom vår sport. Vi kräver bara att dom lägger till en lila ring också. Nu gäller det bara att veta vilka ledamöter som tar emot mutor.

6 Comments:

At 6/01/2006 7:11 fm, Anonymous VJ-löparn said...

Kanon! Dessutom blir det spekulation om publikplatserna. Ska man köpa sittplatser på norra eller södra läktaren. En variant är att man bygger huset i glas så att man kan se igenom det. Men då gör vi ju avkall på självald väg då man kan påverkas av att man ser någon annan löpare. Synd att ens egen motivation för satsning är över...:-)

 
At 6/01/2006 9:25 fm, Anonymous Ben-Jonsson said...

Vänster helt klart! Man tjänar en kurva och så har det fördelen att målgången blir mer dramatisk mellan de två buskarna.

 
At 6/01/2006 4:22 em, Anonymous Bekele said...

Hvorfor bare sprint? Vi må jo ha langdistanse også! Men den kan godt bygge på idéen over, utfordringen blir å finne et stort nok hus ...

 
At 6/02/2006 10:08 fm, Anonymous  said...

Højre-vejvalget, helt klart! Her undgår du den vanskelige fin-orientering som findes på venstre-vejvalget i indgangen til målet, og kan dermed holde høj fart hele vejen frem.

 
At 6/06/2006 5:35 em, Anonymous Herr Ofog said...

Efter sanbb övervägan väljer jag väntervägvalet. Högervägvalet har en snävare sväng där man av bara farten kan råka ut i buskagen och riskera diskvalificering.

 
At 6/05/2013 11:49 em, Anonymous Anonym said...

Høger er et farligt val. Tenk om dørren øppnar?

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se