tisdag, juni 13, 2006

Jukolatips

Det finns ett par viktiga grundregler som man måste följa när man åker till Jukola. Det mesta känner alla till men här har ni några saker som man lätt kan missa. Så innan du tar dig till Värtahamnen och samlingen bland tusentalet andra orienterare iklädd t-shirt, jeans och gympadojjor (för att inte sticka ut), kom ihåg.


Spring som en gnu in på båten och ställ dig i kafeteria-kön om du vill käka köttbullar, innan det blir en jättekö likt bajamajjorna 30 minuter innan damstarten på Jukola.

Oavsett hur många öl du köper på båten för att ha efter tävlingen kommer dom att ta slut så bry dig inte om att försöka "räkna ut" hur många som kommer att gå åt.

Gå inte och lägg dig för tidigt. Du kommer ändå inte att kunna sova förrens senare.

Frukosten på båten är kaotisk. Antingen är du där när dom öppnar eller så är du iskall och glider in precis innan dom stänger (när båten lägger till) och fixar till några mackor som du kan ha på bussresan.

Ert militärtält ligger på plats 168 eller om det var 71? Skit i det. Alltid finns det någon i klubben som orkar ha koll.

Det är inte alls lika coolt att springa i dom neonfärgade ol-kläderna hemma som det verkade i sportförsäljningen på Jukola.

Damernas kavle är kul att titta på men det är bara tidsfördriv tills att den riktiga tävlingen startar. Tänk också på att tjejerna inte är lika snygga som du inbillar dig, dom springer för fasiken några hundra meter bort där nere på spurten och du sitter här uppe på en större grushög och spanar med solen i ögonen. Den här vetskapen kan man dock hålla tyst om för att inte starta en könsrolls/feministdebatt i stora mått.

Den fina skogen du ser runt TC är bara så fin precis runt TC i 9 fall av 10.

Oavsett hur varmt det är på dagen kommer du att råfrysa i militärtältet om du springer en sen sträcka. Det finns inga kända botemedel mot detta.

[Från PM] Startövervakning: Starterna videofilmas och de lag, som tjuvstartat eller förorsakat tjuvstart, diskvalificeras. Detta är en ren lögn och det finns inget mer statusfyllt än att orsaka eller att själv dra igång en tjuvstart.

Finnen bredvid dig skall inte alls ha din nästa kontroll. Han är på väg mot din förra kontroll, och nej, du är fortfarande på rätt kurs.

Högervägvalet till 6:e kontrollen är bäst

I banlängderna ingår en massa metrar snitsling, det har dock visat sig att man måste även springa dessa trots att man under många åt trodde att man kunde räkna bort detta från banlängderna.

Öl och 2€ till bastun får inte glömmas bort.

Den knotiga gubben som häller på vatten på aggregaten i bastun heter Jussi.

Pyttipannu = Pytt i Panna

Att inte heja fram sina lagkamrater vid växling/målgång efter att man själv sprungit (dvs gå och lägga sig) borde innebära minst 5 års avstängning från Jukola.

Att sova på bussen hem är helt okey bara man har gjort ett ärligt försök att få igång något som kan påminna om bussparty med inslag av Pissi-Pausi-låtar

Ta taxi in till stan om du skall käka innan båten går hem. Det är skitlångt att gå (Gäller Åbo)

Känner du dig skitig kan du alltid bada i Åbo-kanalen. Varmt vatten och har du tur får du träffa den Finska ordningsmakten.

Det är trångt när alla skall gå på båten samtidigt. Vänta tills att alla gått på och glid sen in som en kung.

Packa ihop all din packning på båten hem innan du festar loss ordentligt. Du kommer att tacka mig på morgonen för detta tips.

Äter du smörgåsbord på hemvägen tänk på att, Lax = nyttigt fett. Chokladpudding = onyttigt fett.

Båtkoma på hemresan är inget man skall skämmas för. Det är ändå bara trångt, tråkigt och svettigt på discot. Akta dig för styrdansavdelningen. Det finns kända fall där personer har hamnat i alldeles fel hytt efter besök där.

Bit ihop och se stark ut när du skall trängas och kliva av båten. Att visa svaghet den här dagen är ungefär som att alltid vika ner sig på kavlar när det drar ihop sig till spurt.


Förutom dessa små tips har jag inget mer att säga till er som får beöka Nordens kargaste land. Lycka till era lyckliga jävlar.

2 Comments:

At 6/18/2006 6:06 fm, Anonymous Anonym said...

Nog svider det i foten att sitta hemma. Och såpass miljöskadad är jag också så inte kan jag sova när det är Jukolanatt. Lyssnar på webradion istället.

 
At 6/18/2008 3:46 em, Blogger Karin said...

"Den fina skogen du ser runt TC är bara så fin precis runt TC i 9 fall av 10."

hehe, kommentarer överflödiga

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se