torsdag, juni 29, 2006

Ännu en höst till spillo.

Förra, förrförra och ett par höstar innan det har varit rent ut sagt bedrövliga om man tittar i AspLövet kartpärm. Säg våren, så gäller samma sak där. Skall man vara helt ärlig och insiktsfull så finns det väl inget som visar att kommande höst skulle kunna bli bättre. Hur många säsonger har jag inte suttit och planerat mina kommande tävlingar för att se allt rinna ut i sanden som en iskub på Salma Hayeks rumpa. Men trots alla besvikelser kan jag inte låta bli att låta mig dras in i drömmar om kommande storlopp när nya StOF-nytt kommer i postlådan och höstens alla tävlingar radas upp framför mina ögon som ett smörgåsbord på julafton. Därför tänkte jag inte bryta en dålig tradition utan jag tar tag i en höstplanering som aldrig kommer att se solens ljus. Håll till goda AspLövet. Nedan radas något upp för dig men inte för dig din ynkliga stackare. Ett antiklimax i storformat.

Höstens Tävlingsplanering.

12 augusti - Järfälla - Långdistans
Järfälla kör sin tävling vid "Tillfället" ute vid Kungsängen. Kan nog vara Tiomila kartan från 2005. Platt och fint passar min comeback perfekt så där lär nog första segern på flera år komma. Jag hoppas på en hammare i pris för min har gått sönder.

20 augusti - Tureberg - Långdistans
Bromma och Turan kör ett lör-sön arr på samma karta och samma TC vid Össeby-Garn. Jag satsar på långdistansen och den tekniska orienteringen vid Össeby-Garn är som skapt för mig och det kan inte bli annat än seger. Presentkort hos Orienteringsspecialisten på 2000:- vore fint i pris eftersom jag behöver nya orienteringsskor, en ny kompass, en ny pannlampa samt ett par nya Sarva.

26 augusti - DM - Medeldistans
Järla arrangerar medeldistans-DM och jag kan väl åka dit och ta hem en guldplakett. Tävlingen går på samma karta/TC som långdistansen dagen efter så man kanske skulle sova över på plats. Tälta var inte igår man gjorde.

27 augusti - DM - Långdistans
Ravinen arrangerar DM vid Vissvass (underbart namn) i Tyresö. Tyrestaskogens skärgårdsterräng är aldrig fel och även om det är tufft motstånd på ett klassiskt DM i H40-klassen kan jag inte annat än vinna eftersom jag lovat att bli höstens DM-Kung. En plakett duger gott för mig i pris. Den kan Miniknatarna få leka med.

3 september - DM - Budkavle
Kan det vara Törnskogen dom kör på? Passar mig bra och jag springer en sträcka i klubbens H120 lag. Vinner vi? Dum fråga, vi krossar.

9-10 sptember - Vallentuna-Össeby/Täby - Medel+Långdistans
Här kan man väl inte annat än springa bägge dagarna. Jag säger bara Ekskogen-Löt kartan (Södra Kårsta). Jag hoppas i alla fall att det är den kartan och kan inte se att det skulle kunna vara någon annat med den samlingsplatsen. Det finns inte ord för detta skogsområde som kan göra det rätttvist så det är bara att anmäla sig och längta som efter en chorizo med räksallad efter ett långt krogbesök. 2 segrar i drömterräng och sen kan man nästan dra sig tillbaka tror jag.



16 september - Skarpnäck - Långdistans
En vildmarkstävling vid Tungelsta. Jag vinner H40 och får kanske en slagborr i pris.

23-24 september - L-100 - Medel+Långdistans
Dubbeltävling på delvis helt nya karta vid Lagga-Östuna. Kartan skall visst vara offset-tryckt och terränglådan lämnar absolut ingenting annat att önska. Här skulle man kunna träna till dödagar om det var så. Jag springer i "zonen" och krossar banläggaren och konkurrenternas idelatider. Inga priser kanske, men det skiter jag i. Kungen är tillbaka och ingenting kan stoppa mig.



30 september - Österåker - Medeldistans
I samband med Österåkerskavlen arrangeras en medeldistans. Jag kan väl åka dit och vinna för att stänga september månad. Tävlingen går som alltid i anslutning till Åkersberga så det blir stigrikt men ändå rätt kuperat och tekniskt.

7 oktober - 25manna
Jag springer nog sträcka 5 - 5.9 km. Den seniorsträckan är ovanligt kort i år. Det bekymrar inte mig så här på sensäsongen utan jag kryssar väl fram mellan motionärerna som vanligt. Bäst när det gäller - Kadisch!!

Efter 25mmanna får jag se vad som gäller. Det blir väl lite strövinster på lite strötävlingar innan hösten tar sitt grepp över mitt bekymmerslösa sinne.


Visst låter det bra uppradat och välplanerat? Fan, om det ändå vore lika lätt att leva som att drömma. Nu skall jag ta en kall cola och förbanna mina gubbvader som jag med största sannolikhet har en het dejt med någon gång mellan just nu och den 11 augusti. Vi ses där nere när det smäller.

4 Comments:

At 6/29/2006 12:44 em, Anonymous Anonym said...

Jag föreslår att du byter ut Långhundras ena tävling mot Haninges tävling i Ekeby den 24/9. Den går på SM-kartan från 1995. Lätt seger.

 
At 6/29/2006 1:25 em, Blogger AspLövet said...

Tål att tänkas på. Kanske kan jag skita i båda tävlingarna eftersom jag ändå skulle vinna och få arrangöreran att skicka priserna direkt till mig redan nu. Haninge har ju sin samling i ett grustag. Sånt borde premieras tycker jag.

 
At 6/29/2006 2:49 em, Anonymous Anonym said...

"nya orienteringsskor, en ny kompass, en ny pannlampa samt ett par nya Sarva" - då räcker det väl inte med 2000 spänn?

 
At 6/29/2006 3:09 em, Blogger AspLövet said...

Förmodligen inte men tror du att man kan få ännu större presentkort? Om inte måste jag ta orienteringsskor och kompass i första hand. Kanske man kan få ett 1-minuts presentkort hos O-specialisten. Man har en minut på sig att springa in i butiken och plocka på sig så mycket man hinner.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se