lördag, juli 29, 2006

Beatch

Under min tankefyllda vecka så läste jag en fruktansvärt rolig bok. Boken "Doppler" skriven av norrmannnen Erland Loe handlar om en man som har en jättestor kuk. Egentligen är den informationen av ringa betydelse men jag tänkte att den behövde nämnas. Boken handlar istället mest om en man som lämnnar familj och karriär bakom sig för att leva i skogen eftersom han inte gillar människor. Det bästa med historien är att jag fick tillbaka lite inspiration till skogen och orientering igen. Jag beslöt mig därför i den heta sommarvärmen att prova på beach-orientering.


Problemet med beach-orientering är att tävlingsområdet är fyllt av halvfeta turister som har fyllt upp omgivningen med uppblåsbara strandleksaker, picknickorgar och en jävla massa brasse-stolar. Sen skall man alltså kryssa fram i tung sand letandes efter en orange skärm mitt i en smet av neonskrikiga badkläder och sönderbrända kroppar. Kanske beror mitt missnöje på att jag inte gillar park-orientering som starkt påminner om denna gren. Eller så beror det på att jag innerst inne hatar strandlivet. Stranden kan möjligtvis vara acceptabel om man i sin egen ensamhet får sitta under ett parasoll, i en skön stol, läsandes en mycket god bok. Men om man som jag numera skall ha med sig småbarn handlar det mest om att kånka strandleksaker, mat, stolar, barnvagnar, solskyddskräm, handdukar, badbollar, dricka, blöjor och en massa annat som bara åker med av farten, ut på en överfylld strand där man skall lyckas klämma in sig på en tom fläck. Sen smörjar man in sig själv och sina barn och blåser upp allt som ser ut att kunna fyllas av luft för att sen konstatera att ungarna inte ens vill doppa fötterna. Maten nobbas stenhårt och glassen tappar dom i sanden. Redan efter en timme är man tvärless och man inser att man inte ens hunnit vika upp sin egen sköna strandstol. Jag förstår folk som flyttar ut i skogen. För mig är beach-orientering något som lika gärna kunde vara bitch-orientering.


A slap in the face and be done with it liksom. Kvinnan på bilden kanske var en bitch, eller så var hon inte det. Jag sket både i henne och i skärmen som hon snott, och lämnade strandlivet bakom mig. AspLövet - Snart i en skog nära dig. Nu är det krig, som Doppler skulle ha sagt.