söndag, juli 16, 2006

Utlokalisering av Tiomila

Jag har funderat en hel del på den här debatten om att Tiomila skall släppas fritt i landet för att säkra kvaliten och för att alla skall slippa dom dryga stockholmarna som tror sig veta bäst men som alltid misslyckas. Jävla fiskmåsar helt enkelt. Mitt tips till dom som vill ta över arrangemaget är som följer.

Det hela handlar om infiltrering i stor skala. Ni börjar helt enkelt med att smyga in folk i arrangörsleden. Ett bra ställe att börja på är i markan. I markan skickar ni in folk som helt sonika ställer sig och gör potatismos, tar hand om en kassa, plockar fram korv till dom som säljer sånt och kanske någon som bara går runt och berömmer all personal. Ingen kommer att märka att ni är svartfötter, för det kommer folk och folks bekanta från en massa olika klubbar så ingen vet vem som hör dit eller inte. Är ni riktigt duktiga här så kommer ni att inom några år helt ha tagit över markaförsäljningen. Samma taktik kan köras i mål och växlingshagen där ni bara skickar in folk som pekar bäst fan dom vill när löparna kommer in för växling. Ju sämre ni pekar desto sämre rykte får stockholmarna vilket gynnar er i slutändan.

Ett par viktiga punktposter ni måste infiltrera är sekretariatet och speakerbåset. I sekretariatet behöver ni två typer av killar/tjejer. Någon som med lätthet kan kvadda datasystemet och dessutom ett par personer som snabbt kliver in och räddar det hela direkt. Medans stockholmarna får panik, så vet ju det här gänget vad problemet är så dom kan bli hjältar på nolltid. Kanske redan efter ett år har ni fått högsta ansvaret för databiten. I speakerbåset så är min idé att man antingen betalar Per Forsberg ett par hundratusen samt ett par Ryska escorttjejer som bonus, eller så gräver man upp något skit från hans förflutna som man kan pressa honom med. Det hela skall gå ut på att Forsberg skall i var tredje mening under hela tävlingen lägga in kommentaren. "Men oj vad kul det skulle vara om Tiomila kunde arrangeras ute i landet" Efter ett eller ett par år av Per Forsbergs hjärntvättning så tycker till och med alla stockholmare att tävlingen borde flyttas för gott.

Vad gäller spioneri i ledningsgruppen så kan det vara ett svårt projekt för där sitter dom äldsta och bittraste stockholmarna. Att sticka in sin fot där är förenat med livsfara. Förhoppningsvis så lyckas ni så bra med det andra att dom här gubbarna faller för trycket underifrån när dom börjar få hjärtsvikt och andra stresskrämpor av allt strul ni ställt till med. En variant för att få det äldre Stockholmsgardet på fall är att börja bearbeta deltagarna på Luffarligan. Men även här måste ni iakta största försiktighet för många gamla Tiomilagubbar frekventerar dessa arrangemang och skulle dom komma på er så är nog en lynchning det enda ni kan räkna med. På Luffarligan är genomsnittsdeltagaren en överåldrig Stockholmare som tycker att orienteringsskor skall vara gjorda av plast, stegning är den viktigaste tekniken och precis allt var bättre förr. Bara så att ni vet vad ni har att tampas med.

Lycka till. Ni kan inte mer än lyckas med detta upplägg.