måndag, juli 03, 2006

Vart är mitt liv?

Jag hade en bisarr upplevelse i morse. När jag vaknade och gick ut i hallen så satt det plötsligt ett rött tjock draperi i hallen. Ni vet den där typen som man kan se på gamla teatrar. Plötsligt hörde jag en melodi spelas på andra sidan draperiet och jag famlade mig fram för att hitta en öppning.

Starka lampor lyser i mitt ansikte och musiken jag nyss hörde tilltar i styrka. Innan jag hinner få fokus med blicken i det starka ljuset hör jag en hurtig röst skrika ut.

Vi hälsar nästa tävlande hjärtligt välkommen till årtiondets bästa tv-show. "Vart är ditt liv?" Vår sista tävlande för dagen heter AspLövet och vid sidan av sitt sökande efter sitt liv har han han enligt rykten svårt att ens hitta sig själv. På sin fritid är han, fet, skadad och likgiltig. Ge en varm applåd för AAAAAAAAAASPLÖVET!!

Lamporna i taket tonas ner något och jag stirrar ut över en läktare där en massa människor skriker och applåderar upphetsat. Snett framför mig står en man som med tänder av vitaste vitt glatt ler mot en kamera som trycks upp i hans ansikte. Plötsligt är det någon som tar min arm och för mig fram emot något sorts podium där jag ser ett antal andra personer stå som på en starkt upplyst scen. Personen som leder mig fram är en vacker blondin i en lågt skuren klänning, eller högt beroende på vilken ända man börjar titta ifrån.

I samma sekund som jag ställs bakom en hög bänk med en stor röd knapp på får jag en stark lampa i ansiktet och rösten från samma man som presenterade mig skriker upphetsat.

Vår första tävlande är alltså AspLövet. Välkommen AspLövet och ditt första beslut i tävlingen "Vart är mitt liv" blir att välja mellan att snurra på "Stora oturshjulet" eller om du vill ta en rövare med ett "Inte en chans kort".

Stora oturshjulet eller Inte en chans kortet
Stora oturshjulet eller Inte en chans kortet
Stora oturshjulet eller Inte en chans kortet
Stora oturshjulet eller Inte en chans kortet
Stora oturshjulet eller Inte en chans kortet

Samtidigt som kallsvetten kryper fram i min panna och munnen torkar ihop av anspänningen börjar plötligt ljud och ljus tona bort. Allt blir dimmigt och jag hinner tänka. Fan, nu svimmar jag.

Plötsligt står jag i mitt eget badrum med tandborsten i munnen. Håret står ut mot världens alla hörn och mina ögon ser måndagströtta ut. Jag skulle ha valt Stora oturshjulet tänker jag innan jag spottar ut tandkrämen ur munnen och dricker en mun vatten.

1 Comments:

At 7/03/2006 10:30 fm, Anonymous Anonym said...

Tycker jag känner igen dina drömmar från Twin Peaks!!
Snart kommer det små djärvar och gubbar som talar baklänges också!

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se