torsdag, oktober 05, 2006

Man vet att man varit bort för länge ...

...från orienteringen, när man inte fattar kontrolldefinitionerna längre.


(Karta från världscupsavslutningens sprintbana)


Vad fasiken är det där? Till och med jag förstår att kontroll 5 är ett träd och det kan man ju tydligt se i ruta D. Men vad menas med trädsymbolen i ruta E? Är det vilken typ av träd som står där? Gran? Två träd ovanpå varandra? Är kanske kontrollen placerad uppe i trädet? Har någon dragit en stor kondom över trädet? Nyfiken? Ja!

Kontroll 4 är i alla fall en trappa som går uppför. Har ni funderat på vad som händer om man bommar den kontrollen och kommer in bakvägen. Då stämmer ju plötsligt inte definitionen för då kommer ju trappan att gå nedför. Crazy!

5 Comments:

At 10/05/2006 11:25 fm, Anonymous Anonym said...

Helt rätt, det är typen av träd, i det här fallet barrträd, hade det varit ett lövträd, hade symbolen varit någon sorts moln med en liten pinne på...

 
At 10/05/2006 5:40 em, Anonymous Anonym said...

Kommer du från fel håll till trappan läser du kanske definitionen upp-och-ned också (man ska ju passa kartan) så då stämmer det ju ;)

 
At 10/05/2006 6:37 em, Blogger AspLövet said...

Fasen det tänkte jag inte på. Men blir det då även en ås man skall leta efter ifall man kommer bakvägen in till en sänka?

 
At 10/09/2006 2:34 em, Anonymous Anonym said...

om du kommer in upp och ner kanske

 
At 10/10/2006 10:31 fm, Anonymous Anonym said...

Läs definitioner i förväg! Dessa finns i boken.
Men några definitioner har varit i VM, VC eller EM verkligen felaktiga. T ex kärr norra sidan! Läs vad sidan egentligen betyder.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se