torsdag, oktober 12, 2006

Stenkastning

Man skulle kunna tro att hela orienteringssporten handlar om att kasta sten på varandra. All jävla skit som folk spyr ur sig efter tävlingarna är nästan häpnadsväckande. Snart tror jag att vi har skjutit oss så mycket i foten att ingen törs arrangera längre. Det är mer sport än lek att hitta fel hos andra trots att dom som kastar stenarna oftast inte kan/vill/orkar/bryr sig om att arrangera tävlingar själva. Ta bara 25manna nu senast som exempel. Visst, vädret sög. Men vad var det mer som falerade? Ingenting gott folk. Man kan skrika bäst man vill om att resultatlistan är förvirrande (försök programmera hela 25manna-konceptet själv så får du se hur satans lätt det är), kartan var Stockholmsgrov, TC var trångt, det var för mycket stiglöpa till 1:an, någons SI-pinne var förvirrad, toaletterna var för få och några ungar bommade bort sig.

Välkommen till verkligheten.

Så länge vi inte har sponsorer likt golfen och tennisen så kommer det att se ut så här till dödagar. Att arrangera en tävling idag handlar om att enskilda individer på sin obetalda fritid sliter ihjäl sig för att några andra, snudd på obetalande individer, skall få en trevlig upplevelse. Har man inte själv varit ytterst ansvarig för ett tävlingsarrangemang så tycker jag inte att man har någon skitkastar-rätt. Rätt till åsikter skall alla ha inget sagt om det, men så länge det som bjuds är funktionellt inom rimlighetens gränser så skall det fan mycket till innan någon tyckare skall gnälla offentligt. Det är en sak att svära inför polarna eller som jag att detaljgnälla på en obetydlig blogg, men så länge arrangören har uppfyllt alla grundkrav på ett ideellt arrangemang så får man nog vara nöjd trots att året skrivs till 2006. Vad jag menar, eller svamlar om, är att vi lägger för mycket energi på att trycka ner dom som försöker orka. Klubbar som vill bjuda på något trots att pengar sett till arbetstimmar är en piss i snåblåsten.

Jag undrar ibland om andra idrotter har lika anala utövare? Inte skidåkarna i alla fall? Dom är så få att dom är glada för att få åka på sågspån och betala 500 spänn för besväret. Friidrotten har ju en högkonjunktur nu med alla Kajsor, Klyftor och andra utövare i minimala kläder. Fan. Hur svårt kan det vara att göra deltagarna nöjda om man slänger ut en madrass och tar fram måttband och tidtagarur. Sen betalar folk massor för att få springa terräng/asfaltslopp där enda servicen är några vätskestationer och en sluttid. Att arrangera en orienteringstävling är en komplex apparat och vi har ändå mage att kräva allt utan att betala något. Tävlingsavgifterna idag är växelpengar från fickan. Skulle vi följa marknaden från andra sporter hade det svidit fett att tävla. Men det är inget att diskutera för vi är fullt upptagna med att gnälla på allt och alla.

Läs ovan text en gång. Läs ovan text en gång till. Förstår du vad jag skrivit så är allt bra för jag fattar ingenting just nu. Någon har hällt whiskey i mitt kaffe hela kvällen och det blir lite konstigt för jag dricker inte kaffe. Vete fan hur det går till. Hej, vore det inte lite kul om Blodslitet bytte namn til Mjölkslitet. Ni känner ju alla till det där gamla talesättet. "Gråt inte mjölk över spillt blod" Eller var det inte så det lät? Nåja, så går det när man springer med "glipa". Ge fan i det gott folk. Va? Nu tappade jag tråden. Jag som var så nära! Skit också!

2 Comments:

At 10/13/2006 6:01 em, Anonymous Anonym said...

Rätt! Helt riktigt! Det är märkligt, att orienterare som kan vada i smältvatten, forcera de jävligaste av hyggen och springa långa, mörka nattsträckor i obanad terräng kan gnälla så oerhört mycket. Å ena sidan så visar man sig kapabel till att utstå riktiga prövningar, å andra sidan kan en felaktigt utplacerad hjälpkurva vara bränsle till falcettskrik. Märkligt.

 
At 10/16/2006 4:25 em, Anonymous Anonym said...

Oh så skönt att läsa.
En riktig käftsmäll åt en sports utövare som gjort navelskåderiets konst till en upphöjdhet som inte ens nymoderata statsråd kan komma i närheten av.
Om blott de den är riktad till finge läsa den.
Eller det kanske de får?
Publicering på Alternativet eller insändare i Skogssport?
Jag stöttar.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se