tisdag, november 07, 2006

90 minuter snåla dagdrömmar

Kvällens långpass i rask promenadtakt slutade på 90 minuter. Under den tiden hann jag besöka tre av kommunens många elljusspår. Först betade jag av Vilundaspåret som ringlar sig upp och ner längs med Väsbys ståtliga rullstensås. Därefter tog jag mig an det så sällan besökta Smedbyspåret för att sluta min resa runt Runbys elljusslinga. Hur många andra motionärer mötte jag då på min 90 minuter långa färd som långa bitar gick på motionsslingor? Inte en enda faktist. Tur för kommunen att jag då utnyttjar deras upplysta träningsspår.

Nu är i alla fall första veckan i Oh-No-wember slut. På 7 löpande dagar har jag lyckats träna 6 av dom. Iofs halvlugn rehab men man skall inte stirra sig blind på det. 6,10 timmar är sluttiden för vecka 1 och så här mycket har jag inte tränat på säkert 10 år. Bra jobbat AspLövet!

Under passet kom jag att tänka på två trisslotter och en tia-lott som jag hade hemma i plånboken. Jag började dagdrömma om en storvinst på 10,000 kr som med råge skulle betala vår Londonhelg som är i början på december. Efter en stund så slog jag mig för pannan och skrattade högt. 10,000! Vafan! Det är ju en dagdröm. Lika bra att drömma till lite rejält. 100,000 skulle jag skrapa fram. Vilket jävla sus och dus jag skulle leva. "Kulorna skall rulla jag har ingen koll" som Traste Lindéns kvintett skulle ha sjungit. Nåja, eftersom jag är en försiktig familjefar tänkte jag givetvis att en del skulle sparas för framtida bisterheter och Miniknatarna skulle så klart få en del på sparkontot. Men nog fasiken skulle jag slösa bort en tusenlapp på någon sjaskig pubrunda i alla fall. Eller... Nån öl skulle i minsta fall köpas på systemet som jag kunde smutta på framför tv´n. Vad tragisk man är egentligen insåg jag efter en stund. Det finns folk som vinner 10, 20, 50 ja ta mig fan 100 miljoner på lotto men det enda jag kan skaka fram i mina vildaste dagdrömmar är en vinst på 100,000 som skulle läggas på banken. Så satans menlöst medelsvenskt att man häpnar över sin egen oförmåga att tänka stort. Någon fru Fortuna lär man aldrig träffa. Fortuna förresten. Låter inte det mer som en chokladsort eller aktiefond än en tant som skall föra tur med sig?

Jag skrapade förresten fram en 10 kr vinst på min Tia-lott. YES!!!