tisdag, december 26, 2006

"Det är ju en dag imorgon också"

Jag är inte direkt en sån person som ger nyårslöften om saker som borde vara givna, men inför 2007 har jag i alla fall beslutat mig för att ha ett motto som skall ledsaga min bittra kropp. Det är som lyder.

"Det är ju en dag imorgon också"

Det kan låta banalt och tråkigt men i min värld så andas mottot framåtanda, optimism och en gnutta måttfullhet. Med andra ord ledord som jag saknar idag. Tänk bara hur lättare min vardag blir med detta motto. Slit och släp på jobbet? "Det är ju en dag imorgon också" Ett hem som är översvämmat av tvätt, ogjorda sysslor och skitiga golv? "Det är ju en dag imorgon också" Ingen mat i kylskåpet, vad skall vi äta? "Det är ju en dag imorgon också" Hela livet kommer att bli en räckmacka med extra majonäs.

Ännu bättre kommer det att passa in på festandet. Oftast säger man ju att man skall gå hem från festen när det är som roligast. Problemet är att man inte vet att man har som roligast just den sekunden man har som roligast, så man tror att några stora starköl, ett par groggar och en halv flaska whiskey extra kommer att ta en till oanande höjder. Oanade höjder är iofs en plats man ofta når då, men inte kan man säga att det är som roligast på dessa höjder. Negativ kurvbild är det man råkar ut för i denna nedförsbacke som man misstagit för höjd. Så med mitt motto. "Det är ju en dag imorgon också", kommer jag att sluta festa innan jag har som roligast. Någonstans typ. Nu har jag det ganska kul om än inte jättekul, dags att gå hem för, "Det är ju en dag imorgon också"

Vad gäller tävling och träning så passar mitt motto inte in på så många andra men på mig passar det perfekt. Har jag väntat 7-8 år på att kunna träna och eventuellt tävla, så vafan!

"Det är ju en dag imorgon också"