tisdag, december 12, 2006

Krönikör AspLövet

I gårkväll tränade jag 1 timme, Framför tv´n. Med en fjärrkontroll i handen. Jag blev nästan svettig och armarna blev definitivt trötta. På Nintendos nya Wii-maskin utövade jag tennis, bowling, golf, baseball och boxning. En sån här maskin borde varenda unge ha hemma numera i tider när gymnastik i skolan är en bristvara. Initialt betyg efter blott en timmes spel blir 9.

Såg att det skall diskuteras vilken styrka/ljusflöde som skall tillåtas på pannlampor. Innebär detta att det finns en framtid för en sån retrosport som nattorientering?

Jag har nu vilat 2 veckor helt från fysiska aktiviteter utan att knäna blivit bättre. I ännu ett sista försök att bli bra har jag nu påbörjat en vitlökskur från Asien. En hel jävla massa vitlök pressas, för att sen blandas ut med sprit. Under 12 dagar skall denna sörja nu inmundigas till frukost, lunch och middag i varierande dos. Man kan inte mer än stinka apa i munnen antar jag.

Det här med växthuseffekten kan få intressanta förutsättningar tror jag. Tänk om vi i framtiden kommer vara helt utan snö. Jag kan då se framför mig att vi har fyra säsonger istället för två. Vårsäsongen skall enbart handla om nattorientering och stafetter. Sommaren får bli sprint och flerdagarstävlingarnas högtid. Hösten är bäst, så där kör vi långdistanser och sen under vintern, eller vad den nu kommer att kallas, är det ultralångdistanstävlingar på schemat. Vem ringer Naturvårdsverket?

Dag 1 hade jag en droppe av min vitlöksblandning i 1 dl vatten. Dag 10 kommer det att vara 25 droppar. Jag kan knappt hålla mig av förväntan.

Michael Eglinski håller på att analysera en sprintbana in i minsta deltalj just nu på sin sajt. Han är så noggrann att jag bara väntar på att han skall ta med mötande civilister, klippningen på gräsmattor, väder och vindförhållande samt felparkerade bilar i sina tidsanalyser. Fascinerande!

På lördag serverar jag Julmust vid vätskekontrollen på min ultralångdistansträning. Undrar vad som skulle hända om det blev en dopingkontroll på deltagarna. Eftersom Julmust receptet är lika hemligt som Coca Cola receptet kan det ju visa spår efter både det ena och andra.

Om det nu skulle bli fyra säsonger så blir det givetvis fyra "silly seasons" också. Världslöpare skriver 3-månaders kontrakt och det blir olika landslag för varje säsong. Ju rörigare desto bättre tycker media.

Borde inte det rättvisaste angående pannlampor vara att vikten på batteriet går upp i takt med ljusstyrkan. Då skulle det bli en avvägning för deltagarna, ljus kontra vikt. Jag hade nog satsat på lite ljus och lite batterivikt.

På våra långdistanser använder vi nedbrytbara snitslar som vi köper från SOFT. Allt för att vara naturvänliga. Nu är det ju så att man ibland ser snitslar av denna sort som gott och väl har hängt en evigt där ute i skogen. Hur lång nedbrytningstid har dom egentligen. Ligger det närmare plutonium än hundbajs?

I veckan fick jag ett brev från Löwenströmska specialistmottagning. När jag öppnade brevet förväntade jag mig ett besked från magnetröntgen som utfördes på min vrist. Det enda som stod var att jag skall träffa en läkare i början på januari. Inte ett ord om vad dom såg på plåtarna. Kan det vara så att dom gärna ger dåliga besked ansikte mot ansikte?

Vitlökskuren skall enligt informationen som medföljde kunna laga "trasiga organismer" Är gubbvader en organism tro?

På Wii-maskinen så skapar man sig en egen profil genom att bygga en tecknad gubbe kallad Mii. Min Mii ser bitter ut av någon oförklarlig anledning.

För ett år sen hade jag precis kommit tillbaka från en miniskoperation och gubbvaderna låg på is. Allt såg förväntansfullt ljust ut och träningen rullade igång utan bekymmer. Idag är läget nästan omvänt. Inflammerade knän gör att varken gubbvader eller dökött får röra på sig. Man borde kanske vara orolig men jag är tvärtom rolig. Rolig på danska alltså. Lugn och fin brukar jag säga till mig själv numera. Detta borde ju innebära att du kommer att kunna tävla till våren. Iofs helt utan grundträningen men det är en bagatell när man är världens bästa orienterare.

Den här krönikan är sponsrad av Mats Olsson.

Nej. Det är den inte alls. Mats Olsson vet inte ens vem jag är. Men han är bra på att kröniköra Mats. Till skillnad från mig. Jag är bara bitter. Vitlök stinker jag också för den delen.

1 Comments:

At 12/20/2006 12:47 fm, Blogger Flavian said...

Hej!

Jag har en hel sida om något liknande:

http://garlicvodka.blogspot.com

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se