lördag, december 30, 2006

Nyårsdrinkar

Nu till nyår är det väl en och annan som kommer fira hur jävla bra tävlingsåret 2006 har varit. Till er bjuder jag på fem friska drinktips med orienteringsdoft. Vi andra får väl som vanligt nöja oss med en dunk HB och ett långt sugrör.


- TIOMILA -

2 delar Vodka
1 del Sportdryck
Hela frysta lingon

Fyll hela glaset med lingonen och häll på vodkan samt sportdrycken. Den här drinken får man ömsom tugga och ömsom dricka. Känslan som eftersträvas är förstasträckan på Tiomila. Tänk dig en gemensam förstakontroll, 300 meter efter startpunkten, med 4 stämplingsenheter. Den som inte grinar illa efter denna har druckit för fort.


- BARRSKRAPAD -

Stråhrom
Granris
Is

Klipp ner granriset i små bitar och fyll glaset med hälften is och hälften granris. Fyll på med Stråhrom tills att glaset är fullt. Hittar ni årsfärska granskott så är det bättre för dom är vitaminrikare. En riktig tarmrensare är det i alla fall och glöm inte bort att äta upp granriset för som vi alla vet sätter sig alkoholen i frukt och grönt.




- JUHA MIETO -

10 deciliter Finlandia
5 deciliter Lakka (Hjortronlikör)
500g Tjärpastiller

Blanda allt i en stor flaska och låt det dra i 5 dagar. Den här drinken hedrar den gamla skidikonen från Finland som vid ett flertal tillfällen visat upp sig på Jukola. Drycken passar bäst som shot och kan få den mest trögmagade att sätta sig på en ohyvlad stock. Är man på skidtur funkar denna trögflytande sörja också ypperligt som fästvalla om föret består av gammal snö och temperaturen ligger mellan 3 och 6 plusgrader.


- ÄLGDREVARE -

4 delar Guinness (eller liknande ölsort)
1 del Jägermeister
1 Älgkorv (varmkorvs-format)

Fyll upp ett stort ölglas med ovanstående blandning. Denna skall serveras byxvarm för att värma en nerkyld kropp efter ett kallt nyårspass. Allt för att minnas dom kalla Älgdrev du sprang på 70 och 80-talet. Korven ställer du rätt upp och ned i glaset. Hittar du ingen älgkorv så funkar chorizo lika bra. Korven skall givetvis ätas upp i takt med att innehållet i glaset sjunker.


- SISTA SÄKRA -

1 del HB
1 del Mossvatten
1 Brustablett (c-vitamin)

Dags att göra ditt eget moss-erande vin. Sila ur din mossa, som du förslagsvis har plockat i en dyngsur tvåstrecksmosse, och blanda vätskan med din HB. Lägg i brustabletten precis innan du skall dricka. När nyårsrakterna viner som bäst, och champagnekorkarna flyger runt öronen på dig, så är det lika bra att ta det säkra före det osäkra. Det vill säga Sista Säkra. Klarar du av denna avslutning kommer du leva gott resten av året.

1 Comments:

At 1/01/2007 2:28 em, Anonymous Anonym said...

För f*n asplövet. Gick efter dina tips igår. Gissar att mina ständiga toalettbesök och dyrkningar av porslinsguden beror på dina tips. Nä nu var det dags igen...

Hur var det igen? du gillade inte positiva reaktioner eller hur?
En av dina bättre hittils.

Gott nytt år!

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se