onsdag, december 20, 2006

Årets Julklapp - 1

Den här julklappen kan ni skriva upp på era önskelistor men ni kan nog önska er trötta över att få den redan i år. Om inte växthuseffekten eller någon annan drivande kraft tar död på vår sport dom närmaste åren så kan vi kanske se något sånt här i framtiden.

Den Elektroniska Kartpärmen

Tänk er in en bit i framtiden när vi alla har GPS på oss i skogen. När vi efter tävlingen kommer hem kan vi tanka ner tävlingskartan, löparnas alla vägval och sträcktider direkt in på vår bärbara kartpärm. Sen kan man spela upp löpare mot varandra eller alla på en gång. Analaysera tider och gud vet vad. En Kartpärm goes Runoway goes Winsplit goes Give me one now!! I den här kartpärmen har man sen alla sina tävlingar lagrade med statistik till förbannelse. Kan det bli bättre?

I förlängningen kan jag även se att man har en typ Catching Features modul där man i 3D kan spela upp sitt lopp. Givetvis med fotorealistisk grafik som till 100% återger skogen. Ett litet problem med denna modul är att inför tävlingar där man redan sprungit i området kan man reka skogen hemma i soffan och lägga på minnet vart det är dålig löpbarhet etc. Modulen skulle således vara ett brott mot den gamla devisen "Orientering är självvald väg i okänd mark" Nåja, om framtiden kommer lika fort som vanligt har vi bara stadsorientering på schemet om 10 år.

3 Comments:

At 12/20/2006 11:39 em, Anonymous Anonym said...

Medel-VM kartan från 2004? Den finns alltså att få redan på detta sättet???

 
At 12/21/2006 8:13 fm, Blogger AspLövet said...

Givetvis. Jag har en massa prototyper hemma i garderoben. Bland annat har jag alla dina tävlingskartor och lopp inlagda. Jag brukar spela upp dom när det känns extra tungt för att bli på bättre humör.

 
At 12/22/2006 4:10 fm, Anonymous Anonym said...

Haha, fler än jag som kände igen kartan. ;)

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se