torsdag, januari 25, 2007

Hall som hall, eller?

Någon som kallar sig Mullvaden skrev en kommentar till mitt inlägg om sittplatser på Tiomila.

Hej, när du ändå är mottaglig för språkliga hårklyverier: Den där hallen du vill att dom ska bygga läktaren i, står den utomhus eller inomhus?

En mycket bra fråga måste jag börja med att nämna. Man säger ju ofta inomhushall. Men hur ser då en utomhushall ut? Hallen (inte lägenhetshallen) jag hade tänkt mig står utomhus och om man går in i den så är man inomhus. En ganska vanlig hall när jag tänker efter. Man skulle kanske kunna bygga en utomhushall utanpå inomhushallen. Då borde ju läktaren vara på utsidan. På ett Tiomila kunde man således köra tex långa natten, om man nu kan kalla den lång i detta koncept, runt hallarna (på utsidan) så att dom som köpt dom billiga platserna i utomhushallen också kunde se några löpare. Övriga sträckor går givetvis inne på arenan för det är väl det vi vill ha numera.

Jag har gjort en skiss på hur ett framtida Tiomila skulle kunna se ut i det dubbla hallkonceptet. Detta är en framtidsvision som ligger närmare än vi tror. Tror jag. Vad jag vet är dock att jag inte kommer att vara med. Inte ens om mina gubbvader skulle tigga och be på sina bara knän.

Jag hoppas att inomhushall kontra utomhushall blev klarare nu.