onsdag, januari 24, 2007

Sittplats

Jag dömmer inte Tiomilaföreningen för att dom tar betalt för sittplatserna i år. Tvärtom. Idén är genial men dom borde kunna administrera det hela lite bättre. Istället för att få betala 50/75 kr för en fast sittplats borde dom ha haft timtaxa. 10 SEK per person och timme. Sen har dom en kontrollant som går runt och tar in pengar och bötfäller (dyrt) dom som sitter över sin tid. Dom kunde även hyra ut filtar och sittdynor. Sälja kaffe, tilltugg och givetvis stärkande drycker av annan art. Sen kunde dom bygga in läktaren i en inomhushall. Där kunde vi sen springa Tiomilatävlingen nere på fotbollsplanen i hallen. På nattsträckorna släcker man helt enkelt belysningen i taket. Vilken jättebra idé. Fotbollsplansorientering. Det var något helt nytt inom området nytänkande. Va? Är det redan någon som kommit på den idén? Satan! Alla dåliga idéer är redan uppfunna.

4 Comments:

At 1/24/2007 7:34 em, Anonymous Anonym said...

Hej. Det här har inte med dagens inlägg att göra men kan du förklara för en finlandssvensk varifrån namnet sniklampa kommer? Googlade ordet och fick tre träffar, alla på din sida:)

 
At 1/24/2007 9:59 em, Blogger AspLövet said...

Jag kan få jobbig med att tvinga in ordet i Svenska Akademins ordbok med andra ord :-)

Snik = Snål. Så sniklampa är alltså en lampa som någon köper för att dom inte vill köpa en "riktig" pannlampa av rent ekonomiska skäl. Nu har ju iofs jag en "riktig" pannlampa så för mig kanske det inte är en sniklampa i rätta bemärkelsen.

Det finns säkert ett fint finlandssvenskt ord för dylika snik-grejor

 
At 1/25/2007 10:22 fm, Anonymous Anonym said...

Hej,
när du ändå är mottaglig för språkliga hårklyverier: Den där hallen du vill att dom ska bygga läktaren i, står den utomhus eller inomhus?

 
At 1/25/2007 10:30 fm, Blogger AspLövet said...

Det är en jävligt bra fråga. Det finns helt klart mensa-potential i dig. Jag skall fundera en liten stund på detta och återkommer.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se