torsdag, januari 04, 2007

Torsdagskartan

Torsdagskartan? Vad hände med fredagskartan? Fredagskartan är otrogen som en hund. Man kan lita lika mycket på honom som vattentemperaturen i IP Skogens duschvagnar. Men det var inte det som dagens karta skulle handla om utan något mycket mer tragiskt.

1993 sprang jag klassiska-DM. Jag platsade inte i mästarklassen (förmodligen för att jag inte var rankad) så jag sprang öppna H21-lång klassen. Vann gjorde en inte helt okänd och ganska nybliven världsmästare. Jag var bara en knippe halmstrån efter Holger till slut. Hur olika karriärerna har vandrat för Holger och mig sedan där där höstdagen för drygt 13 år sedan. Medan han har skördat framgångar och behövt miniräknare för att summera sina träningstimmar, så har jag stått i stå och klarar mig med fingrarna för att hålla koll på min hårdsatsning. Jag brukar var inne på Holgers hemsida ibland. Visst händer det att jag läser om hans karriär och det han skriver, men oftast stirrar jag mig trött på hans meritlista. Som en bindgalen "stalker" sitter jag där och drömmer mig bort. Det borde ha varit jag. Det borde ha varit jag. Efter en stund brukar jag glömma bort varför jag är inne på Holgers hemsida och surfa vidare. Det kanske är tur det. Att jag har kort minne alltså.

5 Comments:

At 1/05/2007 8:57 fm, Anonymous Anonym said...

...och nästan hela marginalen gav du bort mellan 12-13...

 
At 1/05/2007 9:04 fm, Anonymous Anonym said...

förmodligen var du väl i ledningen fram till tian... hade du hållt ihop loppet skulle du säkert varit världsmästare idag. Där ser man. Varje lopp räknas inför den stora träskguden...

 
At 1/05/2007 10:07 fm, Anonymous Anonym said...

abc>> Hur kan du förmoda att inte HHJ gick helt rätt i början och bommade på slutet? Med tanke på kmtiden så lär inte ngn gått helt rent.

 
At 1/05/2007 10:21 fm, Anonymous Anonym said...

Enligt Hottens blogg var hans sämsta träningsperiod senhösten -93 och det berodde ju antagligen på att han var helt knäckt av att han slog Benke med ENDAST 4 minuter. S-kurvan mellan 12-13 fattar man ju - Asplövet ville kolla in Aspnäset......

 
At 1/05/2007 11:31 fm, Blogger AspLövet said...

Jag tror att sträckan 12-13 är ett typexempel på hur en velig AspLövet inte kunde bestämma sig för höger eller vänster om berget, så det blev rakt på. Väl uppe blev jag trött och behövde komma ner på låg höjd så fort som möjligt.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se