tisdag, januari 16, 2007

Yrkesmilitär


Ibland kan jag undrar vilket liv alla orienterande yrkesmilitärer lever. Ta bara alla öststatande orienterare som exempel. Eller varför inte den största av dom alla. Thierry Gueorgiou. Han fick ju ett jobbkontrakt med Franska poliskåren som någon sorts hobby-militär. Hur ser hans dagar ut egentligen? Kanske är det något åt det här hållet?



07.00
Reveljen ljuder i det Gueorgiouska hemmet. Han tar på sig sin uniform, spottar lite på kängorna och putsar upp dom på baksidan av byxorna innan han går ut i hallen för att inspektera sig själv i spegeln. Nöjd med det han ser ger han sig själv ledigt för att äta frukost.

07.45
Frukost intas på balkongen. En croissant med mycket gåslever tillsammans med ett glas champagne står på menyn varje morgon.

09.00
Thierry Gueorgiou går ut och tränar.

11.00
Vapenvård. Thierry letar en stund efter sin bössa innan han kommer på att han inte har någon. Han beslutar sig för att tvätta sina kompasser med varmt vatten och diskmedel. Målsättningen är att kunna göra det med förbundna ögon en vacker dag.

12.00
Lunch. Thierry äter färskpasta med sniglar i sin snuskburk. Maten har han värmt på spisen, men bredvid sig har han ett spritkök för att få lite fältkänsla. Han lägger sen all disk i diskmaskinen. Ingen anledning att leva spartanskt och göra handpåläggning bara för att man är militär.

14.00
Thierry Gueorgiou går ut och tränar.

16.30
Städning av lägenheten. Efter utfört jobb sätter Thierry Gueorgiou på sig ett par vita handskar för att inspektera sitt eget arbete. Han hittar lite damm bakom ett element och skriker högt till sig själv framför spegeln att allt måste göras om från början. Thierry knorrar lite bakom ryggen på sig själv men gör ändå som han blivit tillsagd.

18.00
Middagen intas i mässhallen, eller Thierrys kök i detta fall. Ratatouille med kalvstek serveras och till det dricker Thierry ett gott franskt vin. Efterätten blir, Crème caramel med smak av kokos och mojitogranité. Thierry tycker nog att militärlivet är i tuffaste laget men han biter ihop. Det betalar ju i varje fall hyran.

19.00
Thierry Gueorgiou vilar.

20.00
Thierry skall spela pc-spelet "America's Army" för att slipa på sina militära egenskaper. Thierry väljer dock att lägga all energi på "Catching features" istället.

23.00
Thierrry äter en croissant med tryffel innan det är dags för tvagning.

23.30
Thierry bäddar upp sin stenhårt bäddade säng för att sova. Det väntar en ny tuff dag imorgon.


Det måste vara ett kämpigt liv. Det enda som förenar dom två världarna är hårdheten. Jag skulle nog aldrig ha pallat med något liknande.