lördag, februari 03, 2007

A blast from the past

Outgrundliga äro livets villovägar. I dagens första inlägg pratade jag om Team Starcus. Dom har en mycket trevlig hyllning till Finland på sin rockiga träningssida. Bland Koskenkorva och makkara finns det en grundlig genomgång av finska rockband. Jag skall villigt erkänna att det är inte många av dom jag hört talas om, men jag kommenterade där om ett av mina gamla finska favoritband som inte var uppräknade. Nu kanske det bandet, Alice in Wasteland, inte är tillräckligt stökiga för dom rockiga Starcuskillarna. Nåja, Jag skall väl inte jämföra mig och min musiksmak med killar som på allvar tänker vara med i en 24-timmars multisporttävling. Dom käkar nog gamla H40-gubbar som mig till frukost, vilken vardag som helst.

Hursomhelst har jag Alice in Wastelands två första skivor (Alice in Wasteland och Red eye) på gammal hederlig vinyl hemma. Jag har vid några tillfällen försökt få tag på dessa alster på CD och även sökt dom via DC++ utan resultat. Därför blev jag idag extra glad när jag, i samband med mitt besök hos Team Starcus, gjorde en slentriangoogling på Alice in Wasteland. Jag hittade då en sajt där man gratis kan ladda ner två låtar. (Alice in Wasteland och No me). Så för er som undrar vilken sorts musik AspLövet livnärde sig på under sin uppväxt, så är detta ett smakprov jag kan rekommendera. Måste erkänna att Alice in Wasteland har åldrats med värdighet. Sen att sångerskan har det sköna namnet Pikke Paananen gör ju bara det hela ännu bättre.

2 Comments:

At 2/04/2007 11:03 em, Anonymous Anonym said...

Kommentarer ger motkommentarer :-D

Vi avhandlade Alice in Wasteland ute i värmdöskogarna och utan att då hört dom kom vi fram till att de inte kunde vara något bra. Nu hemma igen har jag lyssnat och det är ju fantastiskt bra men fruktansvärt helt ute. Snacka om 80-tal. Alltså lär det låta bättre på vinyl. Särskilt om man tar och plockar fram nostalgimössan, hockeyfrillan och sätter på sig adidaswct-overallen.

 
At 7/24/2011 10:59 em, Anonymous fyra år fem månader försent! said...

Alice In wastelands första LP hette (Between the zoo and the jungle) så nu vet du det, dårnicke!

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se