torsdag, februari 22, 2007

Bort med Tiomila! Långt bort!

Jag brukar fundera lite ibland hur det skulle bli om vi verkligen på allvar lyssnade på dom värsta Tiomila-hatarna. Ni vet dom där belackarna som skriker om att Tiomila måste bort från Stockholm. Ju längre bort desto bättre. Varför går vi dom inte till mötes ett år på prov?

Karesuando

Jag vet att Treriksröset ligger så långt bort man kan komma från Stockholm, men några krav måste man nog ändå ha. Som till exempel att det skall gå en väg ända fram. Jag tror att det är det enda kravet vi behöver. Ingen vill väl bära den där jävla storbildskärmen genom 50 mil myrmark. Då hamnar man i alla fall i Karesuando. Längre bort kan man inte komma från alla dryga Stckholmare med bil och ändå vara kvar i Sverige. Där borde vi ha Tiomila.



Tyvärr lär det vara snö kvar där uppe i slutet av april, så vi får nog köra tävlingen i Juni. Vårt eget lilla Jukola skulle det kunna bli. Fast med 10 sträckor och utan makkara. Tänk er vad fint det skulle vara där uppe i norr. Dom kortare banorna skulle kanske nosa på Auskari, ta en sväng runt Kaarevuopio, kryssa mellan sjöarna bort mot Outavaara. Långa natten, som nog inte blir natt men ändå, skulle givetvis ta sig via Pikkuvaara runt Kaarevaaraberget och sen komma hem via Iso Hämheenvaara. Mycket Finskt skulle det bli. Inte bara i täten på tävlingen. Allt gnäll på utsprungna närområden och trötta ålderstigna Stockholmsarrangörer skulle vi slippa. Man kan hyra in in ett par tusen Samer som funktionärer. Dom gör väl ändå inget annat än sitter i kåtorna och räknar sina feta EU-bidrag.

Det är ju det där med myggen förstås....

5 Comments:

At 2/23/2007 7:00 fm, Anonymous Anonym said...

Sedan kan alla HID-25000 lumen-300 W-pannlampsägare stå där med lång näsa och tom plånbok när det är ändå är ljust hela dygnet. Frågan är bara kommer det att finnas socker eller salt till kaffet i cafeterian?

 
At 2/23/2007 9:48 fm, Blogger AspLövet said...

Jag trodde dom la avsevärt starkare saker i kaffet där uppe.

Låter vi npågra sträckor gå in i Finland kan ju tävlingen dessutom heta 2Tiomilan Viesti".

 
At 2/23/2007 11:00 fm, Anonymous Anonym said...

Åkte förbi Karesuando på finska sidan lite efter midsommar 2005 och har några kommentarer:

1. Snön kan ligga kvar även i juni.
2. Det såg ut att vara ganska kass terräng med mest en massa träsk och snårig fjällbjörk.

 
At 2/23/2007 11:31 fm, Blogger AspLövet said...

Det där med snön är ju lite surt. Vi kannske får flytta tävlingen till sent i augusti.

Det andra låter ju däremot alldeles perfekt. Folk är för bortskämda med lättlöpta närområden. Risigt, blött och jävligt är vad som behövs för att ta sporten tillbaka några årtionden. För det är väl det vi vill?

 
At 2/23/2007 1:40 em, Anonymous Anonym said...

Jag tycker det låter som tiomila 2007 om vi stryker fjäll i fjällbjörk och lägger till lite motorkrosstigar.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se