torsdag, februari 01, 2007

En hemlighet om AspLövet

Nu skall jag berätta något för er som aldrig har kommit ut till allmänheten. En sanning så skakande att ni förmodligen inte kommer att tro mig. En gång i tidernas begynnelse rörde sig AspLövet i skogen precis som vilken svensson-orienterare som helst. Osäker och vinglig var hans färd och det var först i junioråldern som AspLövet blev den orienteringsvirtuos som han är känd som idag. Det är faktist sant. I min ungdom hade jag en rätt lång inlärningskurva. Säkert tog det 2-3 veckor innan jag var fullärd. Efter det hade jag några återfall. Dessa har jag plockat ihop på kartplanket nedan. När jag blev junior så insåg jag att världens bästa orienterare inte kan hålla på och fjanta sig i skogen utan man måste faktist visa upp sig såsom man är. Därför slutade jag hålla på med bommar i början på 80-talet. Jag vill på detta sätt visa att även om jag är världens bästa orienterare idag så var jag en gång i tiden precis som er andra. Om än inte så ofta. Men det var då det. Nu är jag något som ni givetvis inte kan uppnå hur mycket ni än vill. Nu kan ni skratta lite åt mina ungdomssynder och känna att det fanns en dag då ni hade en chans att slå mig. Tog ni den inte då så är ni rökta tyvärr. Var inte ledsna för det.


Kartklipp 1: Luffarkavlen 1979. H13-16.
Analys: Vad fan höll jag på med?

Kartklipp 2: Ravinenträffen 1979. H13-14B
Analys: Vad fan höll jag på med?

Kartklipp 3: 5-Dagars E5 1980 (Uppland). H13-14A2
Analys: Vad fan höll jag på med?

Kartklipp 4: Närpes 1981 (Finland). H15-16
Analys: Vad fan höll jag på med?

Kartklipp 5: 5-dagars 1981 E2 (Hälsingland). H15A2
Analys: Vad fan höll jag på med?

Kartklipp 6: Tuvans 1982 (Nattävling). H15-16
Analys: Vad fan höll jag på med?

Kartklipp 7: 5-Dagars E4 1982 (Norrbotten). H15-16A2
Analys: Vad fan höll jag på med?

Kartklipp 8: Botkyrkakavlen 1982
Analys: Vad fan höll jag på med?

4 Comments:

At 2/02/2007 9:51 fm, Anonymous Anonym said...

Utan att veta tidsåtgång på själva bommen, placeringstapp (på kavlar) och slutresultat skulle jag vilja ta mig friheten och bedöma "Vad fan höll jag på med"

1. Bom nr 2, ravinenträffen. Vad fan höll du på med? Världsklass att ge sig in i skogen när man kan springa väg runt. Det måste varit en brutalt förvirrad 13-14B-löpare. Om jag inte minns helt fel sprang jag den tävlingen i H10 och det gick nog inte helt bra men det kan i alla fall inte gått sämre :-D

2. Bom nr 1. Luffarkavlen. Även här världsklass med typisk stigförvirring. En ganska svår sträcka som blev lätt när du kom ut på stigen och det var då bommen började... eller var du vilse redan vid första lilla stigen?

3. Bom nr 8 Botkyrkakavlen. Vad gjorde flera gånger vid stigen, vad gjorde du uppe på berget, jag vad gjorde du... Hade det varit 79 och du var 13 hade jag känt din panik nu känner jag att 15åringens ilska ligger kvar som en dimma på berget där.

Sen är det jämnt skägg så på plats
4-8 kan vara vilken bom som helst. Såna saker kan ju vem som helst (även ett vuxet AspLöv) göra när som helst.

Tack för en underbar fredagsfika! Mina kollegor tycker jag är smått störd. Men jag sa att det är ditt fel som lägger ut kartor från 1979 på internet...

 
At 2/02/2007 9:54 fm, Anonymous Anonym said...

En liten korrigering på plats 3. Det ska såklart stå Vad gjorde DU flera gånger vid stigen.

 
At 2/02/2007 10:40 em, Blogger AspLövet said...

Vad menar du med:

"4-8 kan vara vilken bom som helst. Såna saker kan ju vem som helst (även ett vuxet AspLöv) göra när som helst."

Påstår du att jag ljuger när jag säger att jag inte bommar längre? Nu är jag stött. Hade jag inte druckit några kalla öl och spelat Wii just nu hade jag gått ut i regnet och gråtit.

 
At 2/03/2007 8:54 fm, Anonymous Anonym said...

Jajemen!

Möjligtvis bommar du mer sällan än genomsnittet men det ska du tacka dina kompisar gubbvaderna och gnisselknäna för ;-)

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se