måndag, februari 12, 2007

Pannlampsstyrkan

SOFT har ju beslutat att dom skiter fullständigt i hur starka pannlampor folk har på nattorienteringarna i framtiden. Detta ämne diskuteras ju rätt mycket bland orienteringsfolk just nu. Framförallt att det borde finnas en maxgräns på lampstyrkan. Jag tycker nog en viktigare fråga är minimigränsen. Hur svag lampa får man ha innan det blir olagligt? 10W borde definitivt förbjudas och 20W får man enbart ha med dispens från förbundet. Man kan inte stoppa den naturliga utvecklingen av sporten. Därför måste vi slå näven i bordet när alla retromullar börjar svamla om förr i tiden och sätta sig på tvären. Låt dom inte få förstöra vår sport genom att vägra möta framtiden. Stoppa såna som mig.

2 Comments:

At 2/12/2007 8:09 em, Anonymous Anonym said...

Varför inte ta ha diskussionen ett snäpp längre? Förbjud allting!

Inga lätta lättmaterial, inga plastställningar, halogen nä fy fan vanlig glödlampa ska det vara!

Tacka vettja min första pannlampa (fast det var farsans) den hade remmar runt huvudet, smala djävla remmar som sele som gav ett evigt skumpande med skavsår på axlarna. Fast lite modern var den, ett 10w halogen och en vanlig glödlampa. Hardcore! :-D

 
At 2/13/2007 10:39 fm, Anonymous Anonym said...

Och svett och pannlampsläderband får en mystisk doft när man är mitt i granskogen och får förlita sig på sin kompass för att hitta sin väg fram.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se