söndag, maj 06, 2007

Resignera: Resignation

[Berättarröst i hörlurarna]
Ta djupa lugna andetag. In och ut. In och ut. Föreställ dig sen den underbaraste dagen du kan tänka dig.

Jag ligger nertryckt i en massagestol modell svindyr och låter dess innandömme massera mig. Rösten i mina öron vill att jag skall tänka mig en underbar dag men jag har svårt att få in känslan. Istället för frihet och lycka känns det mest som att jag sugs in i stolen. Litegrann som man föreställer sig hur det är att bli bortrövad av aliens och utsatt för en helkroppsundersökning. Jag spänner skinkorna för att inte bli inseminerad av något obehagligt i fel hål.

[Berättarröst i hörlurarna]
Nu när massagen är slut kommer du känna dig avslappnad och lugn. Din kropp är nu fylld av energi och du har en dag av lugn och harmoni framför dig.

Jag tar mig mödosamt upp ur stolen med mitt ömmande knä. Tar ett djupt andetag för att se om jag vitaliserats på något sätt men det känns precis lika bittert som före besöket i stolen. Jag är inte dummare än att ha insikt om att mina problem ligger djupare än vad den dyraste massagestolen klarar av. Kanske en automatiserad psykoterapeut skulle vara något för mig. En som rullar sin mjuka röst i mina öron 20 timmar om dagen. Eller så handlar det bara om att förlika sig med ordet "resignation"

Resignation
Om person: (frivilligt) avstå från:
l. - upp­giva att söka uppnå målet för sin strävan el att söka genomdriva sina önskemål
2. - uppgiva hoppet om att förhållan­dena skola ändras till det bättre; (med tåla­mod utan bitterhet)
3. foga sig, underkasta sig sitt öde; stundom över­gående i något annat.

Jag är inte tanken att resignera oäven på alla sätt. Mitt största huvudbry om så måste bli fallet är istället, vad gör jag då? Slutar man bara tänka på orientering och sen är det bra med det? Måste man hitta en annan hobby som man kan bli fanatiker i eller räcker det med att släcka lampan i vardagsrummet och bara sitta tyst i soffan för att överleva? Jag skulle önska att någon kunde svara på detta så att jag vågade ta steget. Å andra sidan, "Att leva är att vägra resignera" (Ett citat stulet från någon av mig okänd) Frågan är om den som sa så har rätt eller fel?