tisdag, maj 29, 2007

Sumpslitet

Om jag skulle få välja en terrängtyp som jag verkligen, verkligen älskar och var tvungen att springa i för resten av mitt liv i så skulle jag säga, varför det? Är inte hela vitsen med vår sport att hela tiden få möta nya terrängtyper och utmaningar? Så är det. Även den bästa terrängen kan bli uttjatad om det är det enda som bjuds. Terrängen norr om Domarudden, öster om Össeby-Garn, är dock ett parti som man kan besöka oftare än sällan. Tuff svår orientering i vacker men hård skog. Det passar mig. Förlåt. Det passade mig. Förr.

1991 var jag där och sprang Sumpslitet. Sumpans klassiska tävling. Den har väl haft samma namn sedan urminnes tider och heter så än idag. Sånt gillar en gammal retro-uv som jag. Det här året, 1991 alltså, var jag en bit efter segraren trots att jag sprang rent som en Via-Direkt-löpare. Kan ha att göra med att säsongen 1990 var jag mest skadad. Låter det obekant säg. Det bekom mig föga då man fick springa i en kurvbild som borde ge Hugh Heffner hjärtstillestånd.

4 Comments:

At 5/29/2007 1:18 em, Anonymous Anonym said...

Visst är det fint där!
Kan med en rysning av vällust komma ihåg hur det såg ut vid några av kontrollerna.
Jag sprang för Sumpan då och var med och arrangerade i egenskap av banläggare.

 
At 5/29/2007 1:44 em, Anonymous Anonym said...

Det här är kärlek för att citera LIGA. Men de har säkert huggit ned det mesta och det känns som kurvbilden försvinner då med. Känner mig bitter idag, att vara i denna blog känns som att komma hem.

 
At 5/29/2007 2:03 em, Blogger AspLövet said...

Välkommen hem Molson. Allt var bättre förr när vi var ute på vägarna och kepsade. Då var "The curse" den enda krämpan vi hade att kämpa mot.

 
At 5/30/2007 1:26 em, Anonymous Anonym said...

Hey, Molson, where the f--k have you been?! Och the curse, vart tog den vägen?
För övrigt var jag på en härlig retro-tävling igår. Klubbmatch. Startkort i kartan. Klassiska stiftklämmor. Och till och med blå rand på skärmarna.... Resultat?
- Det lär dröja ett par veckor innan dom får ordning på det!

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se