tisdag, juli 17, 2007

Gubbträsket

Jag sitter och slösurfar på resultaten från sommarens alla tävlingar för att se om någon av klubbkamraterna har utmärkt sig mer än på badstranden. Bäst som jag läser vad dom ställt till med nere på Gotland bland nedresta brats och förtvivlade lokalinvånare slår det mig att sommartävlingar aldrig varit min grej. Gotlandspaket, Eskilstuna-helger, Idre-veckor, 3-kvällars, Hällefors och andra flerdagarstävlingar mitt i semestern har av någon för mig oförklarlig anledning aldrig blivit av. Lockat har dom men sen har det tagit slut där. Märkligt. Bara i något undantagsfall under mina 30 år som orienterare har det begivit sig.

Dom enda tillfällena som går mot ovan fakta är sommartävlingar i Finland under mina ungdomsår. Där tävlade jag flitigt. Nu när jag tittar på kartor och bommar som flytt mitt minne hittar jag något intressant. På Brahes tävling 1982 i H15-16, där jag kom 2:a av 22 startanden knappt slagen av någon som hette Antila, så sprang jag förbi något fascinerande. På väg till 3:an sprang jag ytterst nära "Gubbträsket". Tur i oturen är nog att jag den dagen inte visste att jag ett antal år senare skulle stå på botten i nämnda "Gubbträsk". Kanske inte så mycket bildligt som bokstavligen.

Gubbträsket.

Välkommen hem AspLövet om du har vägarna förbi Pirilö.

2 Comments:

At 7/17/2007 10:55 fm, Anonymous Anonym said...

Inga kommentarer om hur terrängen var?
Pirilö är annars känt för att vara "skit terräng NR 1" i nejden,har själv ej tränat på området på 15 år.
Men den norra delen av kartan är nu förvandlad till en Golfbana.
http://golfpiste.com/kentat/esittely/?seura=7719&lang=en

Så vem vet,kanske Pirilö blir mitt favoritställe någon gång i framtiden...då när jag åker färdtjänst och gnäller om inte gräsmattan är ny-klippt.

 
At 7/17/2007 11:36 fm, Blogger AspLövet said...

Mina barndomsminnen är sockrade och sagolikt vackra så tyvärr ryms ingen skitterräng där. Dock vet jag av senare erfarenhet att Österbotten inte hamnar så högt upp på topplistor vad gäller orienteringsterräng generellt.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se