fredag, juli 13, 2007

Tidlöst

Vad är tidlöst?

Jag har haft svårt att förstå begreppet tidlöst. Kanske är AspLövet tidlös? Lika bittert ointressant nu som då. Är stiftklämman tidlös eller håller den på att bli historia? Är Parallelfelet tidlöst eller är det något som bara fanns på skogsorienteringens tid? Jag vet varken ut eller in. Eller höger om rätt som parallelfelet torde vara. Vänster springer väl ingen längre.

Idag besökte jag Skansen. Eftersom jag la upp kartan från 25manna 1983 häromdagen så var det läge för ett nostalgiskt återbesök. Kontroll 15 var en stig/vatten passering inom räckhåll. Jga vandrade dit och läste kartan så bra det nu gick. Det visade sig gå mer än bra. Skansen är tidlöst. Både kartmässigt och kvalitetsmässigt.



Väl på plats sprang jag några varv på broarna i omgivningen och kände mig tidlös. För några ögonblick. Sen knäade knäna och jag undrade vad jag höll på med. Eftersom jag inte hade något svar på frågan så vände jag hemåt. Tidlösa ting är något som bara bittra människor håller fast vid konstaterade jag.

I morgon skall jag försöka hitta något positivt att fokusera på.