lördag, september 22, 2007

Mina krappar

Igår hade jag sammankallat delar av truppen till Juk08la. Mest var det snack om gamla tider och häcklande av dom som inte tagit med sig Finsk öl till samlingen men den viktigast punkten glömde jag oturligt nog bort att ta upp. Jag kom på det när jag vinglade hem i natten. Min plan var från början att jag skulle ha ställt mig upp på bordet och hysssschat ner ljudnivån för att hålla ett brandtal.

"Krappar! Rolikt att ses så många men vi är en krapp för mykke. Till Juk08la måste en port. Såå.. Såå... Inte vara orolika ny! Jak pratar para om att ni e för feta! Ni måste i kruppen panta bort en krapp. Jak snakkar 70-80 silo här. Inte mera prit förren påtresan hem från Juk08la. Inte söpa mat på hampurgarstelle mera. Para grönsaken och trikka vatten. Sen trene uta helvetisti. Fattar ni Krappar?"

Jag får väl ta ett enskilt snack med grabbarna vad det lider om det här istället.

5 Comments:

At 9/24/2007 9:36 fm, Anonymous Anonym said...

Krappar. Härligt att få höra det ordet igen. Min gamla gympalärare sa nästan alltid: "Idag är det basket krappar".

Säger man så i Finland? Min lärare var från Estland så det är väl där ordet kommer ifrån. Förövrigt är han lite unik. Han stred på tre sidor under Andra Världskriget.

LP

 
At 9/24/2007 10:00 fm, Blogger AspLövet said...

Estländska och Finska är ju närbesläktade språk så brytningen är nog snarlik.

Då stred nog din gamla gympalärare både mot och med min farbror. (Om nu en av sidorna var Finland)

 
At 9/24/2007 1:22 em, Anonymous Anonym said...

Har du fotoshoppat den där lagbilden också? F-n, vilka slimmade killar. Jag tycker snarare det ser ut som ni behöver en till krapp om ni ska orka runt Juk08la. Du får ändra på VV-konceptet nu och säga åt krapparna att man ska ha så många "points" som möjligt....

 
At 9/26/2007 2:01 em, Anonymous Anonym said...

Ooops! Här missade man ett evenemang. Kanske för att man ännu inte visat något aktivt för Juk08la.
Fast jag hade väl inte fått gå för hustrun i alla fall.

 
At 9/26/2007 2:05 em, Blogger AspLövet said...

Hans E>> En initial inbjudan gick ut till dom som jag måste komma med på JUK08LA. Sen låg även inbjudan uppe på JUK08LA-sidan så alla var välkomna. Det enda du behöver veta är att du SKA åka med på JUK08LA . Till hustrun kan du bara säga att så är det och att du inte har något att säga till om. Hänvisa henne till mig om hon opponerar sig.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se