onsdag, oktober 24, 2007

Hur säger man Bäääää på Gotland?

Bara för att deadline till min kart-terapi tagit slut innebär inte att man måste sluta skicka kartor. Bra då att Pälle gör precis det. Han bjuder på en gudomlig karta från den där ön där älgen inte bajsar. Kartan är från Fårö och jag vet inte vad ni tänker på när ni hör Gotland och Fårö men jag hör orden "Skrik som ett får" långt inne i mitt huvud. Dom är lustiga dom där Gotlänningarna.

Pälle skriver hursomhelst...

"För 1,5 år sen körde jag ett ensamt magiskt träningspass medan familjen låg på Fårös playa nummer ett ”Norsta Aurar”. I drygt 90 minuter orkade jag tassa runt i denna fantastiska skog innan vätskan tog slut (det var rätt varmt) och ett efterlängtat dopp i havet följde. Fram med kartan, nu, nu, NU! Problemet var bara att jag har en våldsam oordning i kartpärmarna. Vilka pärmar? Kartlådan menar jag! Efter idogt letande efter denna magiska karta hittade jag den till slut. Fårös nordöstra udde, kartan heter Avanäs och området heter Norsta Aurar. Något SM gick här 1999 (vet inte vilket) och terrängen är grymt vacker, det är skitsvårt, sanddynerna i öster suger musten ur benen och... och och.. nä.. det räcker så!"



Pälle skriver även att kartan är suddig i kanten för att han var trött när han scannade, men jag tror att han mentalt fört över sin syn från det aktuella träningspasset. Bakfull från dagen före och med svett rinnande ner i ögonen så såg han säkert inte bättre än så här. När man börjar bli så lastgammal som Pälle är synen det första som ryker. Eller gubbvaderna förstås.

1 Comments:

At 10/24/2007 11:15 fm, Anonymous Anonym said...

Synen och vaderna är det inget större fel på, ännu i alla fall. Däremot har jag uppenbara problem att hantera scannern. Dessutom är minnet kortare än på en H90-a. För 1,5 år sen var vi i Idre och sprang. Gotland och Fårö var för 2,5 år sen men terrängen var fin! (vad jag minns)

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se