fredag, oktober 12, 2007

Skol-DM 1978

Det tråkigaste, eller rättare sagt en av många tråkiga saker, med att vara AspLövet är bristen på minne. Jag har inte förärats med många kilobyte där uppe om man säger så. Detta innebär att jag har svårt att minnas namn, platser och händelser. Det behöver bara gå någon vecka så formateras det bort för att nytt ska få plats. Skulle jag inte ha mina kartpärmar hade jag nog själv tvekat på frågan om jag överhuvudtaget hållit på med orientering eller inte. Sånt kan göra den starkaste ledsen. Det blev ganska uppenbart när jag bläddrade i min jakt på kalla hösttävlingar. Hur fan ska jag komma ihåg det när jag inte ens minns tävlingarna.

En kall jävla tävling kan jag dock plocka fram men enbart tack vare mitt fotoalbum. Jag kunde koppla ihop Skol-DM 1978 med ett foto väl markerat med samma tävlingsnamn. På bilden ser ni AspLövet längst till vänster snett bakom Zeke och sen har ni AspLövets far och bror med på bilden också. Tävlingen gick i mitten på oktober och som synes har vi ekiperat oss i vintermunderingen. Väsby skidklubbs vinterjacka med tjockt frottefoder. Den där röda toppluvan jag har på mig är det dock skottpengar på så här 29 år senare.


Hur det gick i tävlingen? Jag kom 21 av 50 och sprang på 27,56. Tyvärr har jag inget namn eller tid på segraren. Dessutom hade jag inte hittat rätt form för mina kartpärmar utan förstörde inritningen med att strecka med blått i det röda. Jävla idiot!!

4 Comments:

At 10/12/2007 9:45 fm, Anonymous Anonym said...

Snygg värmeoverall den däringa grüna. Har en själv hemma, ja faktiskt! Kanske läge för retrostuk igen när det vankas nästa upplaga av Tour de Makramé. Vintervariant hos södra grannklubben? Ja menar nu när det finns policies som gör livet lite mer komplicerat än vad det egentligen är (och grannklubbens policy tillåter Makramé!)

 
At 10/12/2007 9:56 fm, Anonymous Anonym said...

Jag tror att det var Nisse som hängde dig som ritade in sitt vägval med streckat blått! Skönt i alla fall att veta att han hängde med på kartan hela vägen och kunde rita in sitt vägval efteråt. Men Nissa hade nog tjänat på att gena via branterna till ettan, skulle jag tro.

 
At 10/12/2007 12:20 em, Anonymous Anonym said...

..vänstervägval till 4:an hade nog oxå lönat sig. Vad tunna stigarna var på den tiden.

 
At 10/12/2007 8:31 em, Anonymous Anonym said...

"Orka mera - Orientera"
Skön slogan ;)

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se