söndag, november 25, 2007

AspLövet vann Ultralångdistans-KM, eller?

Nog var det så nog. AspLövet var den rättmätiga vinnaren om nu normala regler och ramar fick råda. Men tydligen får man göra lite hur man vill nu på tävlingarna och bara man är i närheten av kontrollerna så blir man godkänd. Det är sannerligen en utveckling jag missat under min frånvaro från orienteringssporten. Ögon-touch är numera vedertaget och helt legalt. Jag försökte lämna in en protest till tävlingsledningen men dom skrattade bara åt mig. Jag får alltså bara nöja mig med att vara den moraliska segraren. Ett jävla justitiemord är vad det är.

Vad var det då som gjorde att AspLövet inte alls vann utan kom sist i sin klass? Jo. Alla andra löpare hade tydligen problem att hitta den 7:e kontrollen. Alla andra löpare sket då i kontrollen och sprang vidare utan att stämpla. Inte så AspLövet. AspLövet kom in till sänkan och såg inte skärmen. AspLövet kontrollerade med hjälp av kontrollpunkterna runt om att han stod i rätt sänka. AspLövet sa lugnt och metodiskt till sig själv. Här borde den sitta. Det gjorde den inte men AspLövet tittade neråt och där låg skärmen. Inte alls osynlig utan tvärtom ganska synlig om man stod på rätt kontrollplats. Det vill säga mitt i den tydliga sänkan. Visst var den täckt med snö till 60-70% men det oranga på skärmen lyste upp sänkan som en neonlampa på strippen i Las Vegas.

Nog om det nu, vad är väl en segar att tjafsa om.

Loppet i sig var en blöt promenad i ensamt majestät. Jag gick mest och funderade på livet och hur många hekto jag skulle gå ner under loppet. Att jag funderade på andra saker än orienteringen fick konsekvenser vid den 6 kontrollen. Jag tog en titt på kartan och la upp planen. Dit ska jag, nu går jag. Sen var skallen någon helt annanstans och jag kom till liv först när jag såg hus framför mig. Hjärnsläpp var ordet. Hade jag haft kompass på mig hade det kanske undvikits men vem orkar bry sig om såna bagateller. Jag har ändå svårt att förlika mig med att denna promenad ska kategoriseras in under genomförda tävlingar. Nåja. Nu är inte H40-pärmen tom i alla fall. Efter detta missöde beslöt jag mig för att åtminstone försöka orientera och då gick det bättre igen. Det var först när jag stämplat vi den sista kontrollen som jag slappnade av lite och drev lite snett mot målet. Skit i det nu. Jag klarade 3 timmars gränsen med råge eftersom jag kom imål på 2 timmar och 49 minuter. Inte ens en timme efter segraren. Fast nu var det ju egentligen jag som var segraren.




Här ser ni den mest pitoreska kontrollpunkten. Den 14:e kontrollen var fragment av en gammal skrotbil.

10 Comments:

At 11/25/2007 6:22 em, Anonymous Anonym said...

Du é bäst Lövet !!!! Man bugar och bockar för en så överlägsen orienterare.

 
At 11/25/2007 7:07 em, Anonymous Anonym said...

AspLövet ditt vägval mellan 5:an och 6:an var "annorlunda", for tankarna iväg på annat eller??
/Robban

 
At 11/25/2007 7:22 em, Blogger AspLövet said...

Musta>> Vi kommer köra invägning redan 1 december i vår Rasva-juk08la. Bara så att du vet. Passa på att äta nu dom här sista dagarna för sen blir det snålkost i 6 månader.

Robban>> Du vet hur det är när man varit uppe hela natten och titta på Playboy-kanalen. Tankarna vandrar rätt lätt iväg då om man inte skärper till sig.

Jag hörde att du kastade bort segern till den 18:e kontrollen. Fast vad är det för seger att vurma över när vi alla vet vem som är det rättmätiga vinnaren.

 
At 11/25/2007 9:17 em, Anonymous Anonym said...

Vad var det jag sa? Segern var ju given på förhand, skit samma på vilket sätt. Typ.
Tillhör själv de som inte tillräckligt spanade av sänkan utan nöjde mig med ögontouch. Ja, självaste ögontouchkungen var med om jag inte minns fel.
Säga vad man vill men det var en riktigt sk-tterräng bitvis men ändå ett Ultralopp med klass. Nu när Ultra-DM har gått i sänkan ehhh graven menar jag ju så får man vara glad för varje gång det bjuds till fest.
Länge leve AspLeaf - mästaren över Ultradistans!

 
At 11/25/2007 9:39 em, Anonymous Anonym said...

Ögontouch??? Bättre än så kan du väl? När vi kötta runt på ol-gymnasiet så var det oftast eye-touch som gällde, bara när det var på riktigt allvar på nån testbana körde vi real-touch. Och ska man vara ärlig så var man så hetsig att area-touch fick vara nog, dvs in i ringen..

 
At 11/25/2007 10:29 em, Anonymous Anonym said...

Stort grattis (en seger är en seger är en seger, oavsett hur det gått till) bra jobbat!

Men sexan vad var det? Inte ens playboytankar kan väl leda iväg dig sådär?!?

 
At 11/26/2007 6:10 fm, Anonymous Anonym said...

Snyggt jobbat!

Kul att ni hade en PreO kontroll på banan (ställ dig rätt och titta efter skärmen...). ;-)

Men vägvalet till 15:e, är du inte på förbjuden mark? Prickad åker, aja baja, säger den finska chefen här hemma.

 
At 11/26/2007 9:27 fm, Blogger AspLövet said...

pälle>> Om sanningen ska fram så minns jag inte vad jag tänkte på. Jag var i alla fall inte i närheten av att titta på kartan utan seglade iväg både i ben och huvud.

För Fan SG! Är du inte med mig är du EMOT mig. Vad gäller den prickade åkern mellan 14 och 15 så är det bara lite skakigt ritat. Jag sprang i åkerskanten mellan tomtmarken och den odlade marken.

 
At 11/26/2007 10:07 fm, Anonymous Anonym said...

Sprang? Freudiansk felsägning eller...

 
At 11/26/2007 10:10 fm, Blogger AspLövet said...

Ögat>> Det kan man säga. Fast på vägen lite längre fram mot 15:e joggade jag faktist lite (enda gången på banan) Jag var rätt dyngsur och ute på den öppna vägen så gjorde blåsten att jag började frysa rätt rejält.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se