tisdag, november 27, 2007

En sekund är en sekund för länge

Jag läste att Thierry Gueorgiou har en sån extrem nollvision att han redovisar bommar från 1 sekund och uppåt. Här snackar vi fel-sida-om-trädet-petnoga. Inte kanske så konstigt att han är världens bästa orienterare. Själv har jag också varit en nollvisionssträvare under min karriär men kanske inte så extrem. Allt under 5 sekunder tyckte nog jag var inom rimlig felmarginal vid kontrolltagning.

Det intressant är om han även implementerar detta i sin vardag? Hur gör han när det kommer till städning och matlagning till exempel?

"MERDE!! Jag skulle ha svängt in i sovrummet innan jag tog köket med damsugaren för nu måste jag backa över golv som redan är städat!!"

Och tänk om han drar detta till precis allt han gör. Varje sekund för Thierry är en jakt på att kapa sekunder. Fascinerande. Det roliga är att jag känner igen mig i tänket. Fru AspLövet brukar ofta beskylla mig för att vara för effektiv i min vardag. Som exempel kan jag småstäda, förbereda, fixa annat samtidigt som jag ska klä på barnen på morgonen. Förlåt. Givetvis ska barnen klä på sig själva men jag har ju kommit på att det går fortare om jag ger en hjälpande hand. Seså!! Ut genom dörren säger jag samtidigt som jag plockar med något som kan göras en annan dag och planerar vad jag möjligen hinner göra innan jag når ytterdörren om 8 sekunder.

Tillbaks till Thierry. Nu vet inte jag om han är gift eller kilar stadigt men tänk, tänk om, tänk om Thierry även i sängkammaren har en nollvision vad gäller tidsåtgång. Förspel och mys står nog inte på schemat. Magnus Ugglas låt "på bara 4 sekunder" är kanske en evighet i Thierrys effektiviserade älskog.

Pang Pang!? "Nu ska jag träna vi ses nästa torsdag klockan 18.34.30 hemma hos dig. Ha på dig något som är lätt att slita av och var beredd när jag kommer"

Hmm... Jag ska nog ta ett snack om det här med fru AspLövet.