tisdag, november 13, 2007

Spring ni, vänta inte på mig.

Jag satt och tittade på min H40-kartpärm igår. Japp. Det ska stå, "tittade på". Den är ju tom så att öppna den ger inget större utbyte. Däremot är den rätt fin utvändigt. Röd pärmrygg där jag har en kartbit som etikett och H40 skrivet med tjock svart tuschpenna. Men tom som sagt. Tomma kartpärmar skramlar inte om ni undrar. Dom bara suckar lite tyst. Hursomhelst blev jag lite ledsen i ögat över att 2 hela säsonger inbringat noll tävlingskartor. Så ledsen att jag gjorde något överilat. 25 november kör klubben Ultralångdistans-KM.

Jag anmälde mig.

VA!? Är du helt DUM I HUVUDET!!? tänkte jag tyst för mig själv. Tydligen, svarade jag tillbaka. TYDLIGEN? Vad fan snackar du om? svarade jag sen till mig själv utan att bli avbruten. Tydligen är jag dum i huvudet alltså. Tydligen.

Ni anar inte hur förvirrad hela den här konversation var i verkligheten.

13 km snöglopp ska jag tydligen, där kom tydligen igen, jobba ner. Jag som knappt kan gå på toaletten utan att få dragningar i vaderna och gnäll från knäna. Men vad gör man inte för att få känna smaken av dådfylld kamp mot goda kamrater. Fast kamp och kamp. Jag lär väl se mina klubbkamrater i startögonblicket sen blir det 13 km ensam strid mot markens hinder. För jag inbillar mig inte att det kommer bli snabbare tempo än behaglig promenad. Jag har skissat lite på en måltid. Tror att jag ska lägga manken till och försöka ta mig i mål under 3 timmar. Då borde jag inte vara mer än 1,5 timme efter täten. Då snackar vi bomfria tider för min egen del alltså. Jag menar, vad är det värsta som kan hända? Skadad är jag och om jag måste bryta för att kroppen säger ifrån så får jag bara inse att jag har 100%-brytfrekvens som H40-löpare. Det kan ju också vara något att skryta med om så blir fallet.

12 dagar kvar till H40-premiären.

Ja jävlar i helvete vad kul det ska bli!

11 Comments:

At 11/13/2007 12:50 em, Anonymous Anonym said...

ÄNTLIGEN! som han sa den där Gert.
Då jag avser att stå bredvid dig där på startlinjen så kan du nog iskallt räkna med att blanda dig i ehhh någon form av strid, troligen toppvarianten.
Jag kommer ju garanterat snurra och vimsa ett gäng och alla andra hugade lär väl inte ens komma till start, troligen p.g.a. småkronisk latmask.
Således är du redan nerspelad som favorit till H40-guldet på Väsbys Ultra-KM!
Grattis!!!

 
At 11/13/2007 2:04 em, Anonymous Anonym said...

Underbart!

Jag satt med ett färdigt inlägg som jag skulle drämma iväg nästa gång du vräkte på med negativism och nu detta. Du får det här ändå för att visa att hur allvarligt det var här. Och nu detta. Telepati?

Inlägget som tänktes och skrevs under natten och morgonen(i desperation):

din trognaste läsare said:

Nu är måttet rågat och jag måste komma till en vändpunkt visavi herr Asplövet. Hjälp mig med detta är du snäll.

Jag respekterar ditt beslut från den 7:e augusti att lägga karriären på hyllan. Men du har fortsatt att förmedla hur djupt du längtar efter hårdträning. En tjock filt av Asplövet som predestinerad looser (i det avseendet) har dock präglat bloggen.

Nu vill jag att du svarar JAeller NEJ på följande fråga:

Vill du på allvar komma tillbaks till ett liv med hård träning och kommer du att göra vad som krävs för att nå dit?

om JA: ......så vill jag gärna hjälpa dig och börja nu. Jag har tid, tålamod, kraft och engagemang och det är gratis. Många kunskapsluckor men de kan fyllas igen längs vägen.

om NEJ: Du har en läsare mindre.


Nu är jag kvar som bloggläsare och kommer att följa återtåget med stort intresse. Jag anmäler mig också till Ultra-KM men väljer H21 med 31 min som längsta löppass de senaste 3 åren i bagaget. Det är ingen försök till comeback av mig utan en spontan glädjeyttring över att du tar dig in på banan igen.

 
At 11/13/2007 2:44 em, Anonymous Anonym said...

Jag ser att jag uttryckte mig lte oklart. Jag har nu själv anmält mig till Ultra-KM till Per-Åke.

 
At 11/13/2007 4:16 em, Blogger Tommy said...

U r 1 crazy motherfucker ;-)

 
At 11/13/2007 7:51 em, Blogger AspLövet said...

Håkan>> Jag vet inte vad som gör mig gladast. Ditt enorma engagemang i min "predestinerade bitterhet" eller att du ställer upp på Ultra-KM. Jag törs nog säga att dom seniorer vi nu har i klubben får kalla fötter bara man nämner ditt namn.

Fast helst ser jag ju att det inte blir någon H21-klass så att du kan springa samma klass som mig. Vem vill inte bli uppsnurrad på läktaren av dig.

 
At 11/13/2007 8:08 em, Anonymous Anonym said...

Nej nu blir jag lite besviken, jag trodde du skulle byta klass och kanske ta några andra med dig.

Det var verkligen ett stundens infall att anmäla sig men jag blev så jävla glad när såg att du anmält dig så jag måste visa det i handling på något sätt.

 
At 11/13/2007 8:24 em, Blogger AspLövet said...

Du menar att jag ska gå 17 km istället för 13 km? Jag tror jag besparar mina knän dom där sista 4 kilometrarna. Jag är tillräckligt orolig för dom som det är.

Du får se det som en bra chockstart för kroppen inför en lång vinterträning som ska utmynna i Vätternrundan för din del. Vem vet, du kanske får mersmak för lite långdistanslöpning i skogen. Då kan du alltid komma upp på vinterns MMC.

 
At 11/13/2007 10:28 em, Anonymous Anonym said...

Kommer Håkan, kommer jag oxå!

Later...

 
At 11/13/2007 11:05 em, Anonymous Anonym said...

Signaturen "din trognaste läsare" har tagit "time out" men efter Ultra-KM vill han nog ha svar på sin fråga.

Nu behöver både du och jag förbereda oss för tävlingen.

 
At 11/14/2007 11:25 fm, Anonymous Anonym said...

Blir det On-line rapportering på nätet?

 
At 11/14/2007 11:41 fm, Blogger AspLövet said...

böuvi>> Nope. Men oavsett hur det går (om jag nu kommer till start) så lovar jag ett långt reportage från skogen efteråt.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se