söndag, december 02, 2007

Attackpromenad

Idag kroknade jag märkligt nog efter 90 minuter. Det var som att någon bara slog av strömmen och min aggresiva attackpromenad blev till något vingligt oidentifierbart. Idag gick jag en 8,8 km bana och det tog 1 timme och 50 minuter. En hel timme kortare än förra veckans ultra-KM men då kroknade jag inte. Märkligt. Annars är jag nöjd med stilen på min "attackpromenad". Det hela går till så att jag försöker hålla ett aggresivt promenadsteg medans jag med överkroppen attackerar i varje steg. Jag trycker alltså fram överkroppen för att få en framåtrotation som gör att farten blir rätt hög. Det gäller att inte ha blicken rakt neråt för då kan man börja snubbla.

Dagens aggresivaste sträcka var till den 6:e kontrollen. Budda och Wasa, som var samtidigt som mig vid 5:an, drog iväg på det givna vänstervägvalet (blått), men jag ville inte tråka ut mig själv med att gå stig så jag tog höger (grönt). Vi var samtidigt vid kontrollen. Vet inte om det säger mest om min attackpromenad eller deras löpfart.

4 Comments:

At 12/02/2007 1:24 em, Anonymous Anonym said...

Du tortsätter att imponera. Ännu bättre km-tid idag än förra helgen. Att du kroknade var väl av energibrist; förra helgen var du nog extra laddad.
Innan du vet ordet av har nog attackerna övergått i löpning (om de inte redan gjort det med den farten)

Keep up the good work!

 
At 12/04/2007 12:29 fm, Blogger AspLövet said...

Jag måste nog lugna ner lig lite dock. Knän håller sig skapliga (lite värk efteråt) men däremot har jag efter båda dessa promenader fått rätt ont i knävecken. Har aldrig känt detta förut.

Kanske är jag bara igenrostad.

 
At 12/04/2007 8:10 fm, Anonymous Anonym said...

Vad tusan? Gick du i mina fotspår?
Enda skillnaden är att du gick norr om gulmossen. Håller med. Stigalternativet verkade sk-ttråkigt.
Värken i knävecken kan var s k "Bakercysta", ledkapseln i knäet svullnar och blir delvis vätskefylld. Relativt oförargligt men något man inte bör utveckla för mycket.

 
At 12/04/2007 11:06 fm, Anonymous Anonym said...

Du skall givetvis lyssna på kroppens signaler.
Det är ju tur att du kommit igång med simningen och har en motionscykel hemma. Då skall det väl inte behöva bli totalvila.
Viktigt att ha kontinuitet i träningen.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se