fredag, december 21, 2007

En återblick till 1985

Jag försökte gräva fram lite resultat från klubbens Tiomilatest 1985 som jag skrev om häromdagen men tyvärr fanns det ingen komplett resultalista i klubbtidningen från det året och jag hade fuskat och inte skrivit några tider på kartan heller. Däremot fanns det en trevlig liten text om strapatserna skriven av Stefan Eriksson i tidningen. Det är nästa så att minnen från tävlingen kommer åter till en minneslös AspLövet.

Erik, mannen i centrum På VOK´s stenhårda dag-test!

Svetten dryper, liksom det mesta. Helt genomblöt, iskall och dödstrött försöker man med bortdomnade händer att klämma i den näst sista stämpeln. Efter 12 km i tung, blöt och delvis kuperad terräng börjar orken att tryta. Den snö som ännu låg kvar underlättade ju inte precis. Man stapplar vidare på ren vilja mot sista skärmen. Den kyliga luften, de enorma vattenmängderna och den kalla snön har fått benen att bli som styltor. En efter en "kryper" vi in i mål vid Källbrinks IP, den ena tröttare än den andra. Helt slut fläker man sig ner på britsen för en efterlängtad vila, detta efter den mest hårda och krävande dag testen genom tiderna? När 16 av de 18 startande tagit sig i mål dröjer det dock oroväckande lång tid innan något händer. Björn Rundlöf segar sig plötsligt in och får efter en stund ur sig att Erik Sohlman har problem att ta sig framåt i terrängen. Vi skickar genast ut några spanare till det ställe där Björn träffat Erik. Lyckligtvis påträffades Erik rätt snart och upptinandet i dusch och bastu var välkommet för den något frusne Erik, som vid ett par tillfällen varit nere till bröstet i det iskalla vattnet! Sammanfattningsvis kan sägas att Håkan Dahlgren segrade på 100min, före Börje Johansson (103) och Hasse Jonsson (105). Tjejernas test var även den krävande, där Anneli Lindbäck var den enda som orkade runt [saxat ur RoS 3/85, skrivet av S.E]

1 Comments:

At 12/21/2007 10:13 em, Anonymous Anonym said...

Du är så inspererande Lövet. Vart tvungen och gå ut i förådet och leta fram min kartpärm från 85, för att se om jag hade några mer resultat. Detta var mitt första 10-mila test, 15 år gammal. Jag slet mig runt på en tid av 137 min och blev 10:a. Håller med Lövet, det var hårdare och bättre för.

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se