måndag, december 17, 2007

Voodoo inget för AspLövet

Igårkväll såg jag, eller rättare sagt halkade som hastigast förbi, ett program om 3 Danskar som for till Amerika för att finna bot. Dom hade alla tre kroppsåkommor som dom ville bli av med. En var lam, en var trött och en var fan vet vad egentligen. Olika sjukdomar hade dom i alla fall. Deras idé var att någon i USA borde kunna hjälpa till så dom hamnade i New Orleans där tro, handpåläggning och voodoo skulle göra dom friska. Jag är ju varken troende eller otrogen så jag tror inte på någonting men en sak i programmet fick mig att fundera. Voodoo-häxan, eller vad hon nu kallas, sa att allt helande av den egna kroppen måste komma inifrån. Man måste tro, älska och uppmuntra sin kropp för att något överhuvudtaget ska kunna helas. Litegrann låter det som att kunden måste göra jobbet och oavsett hur det går ska man betala.

Jag insåg i alla fall att om det krävs att man älskar och avgudar sin egen kropp för att gubbvaderna och knäna skall självläka så ligger jag pyrt till.

Jävligt pyrt till.

5 Comments:

At 12/17/2007 3:43 em, Anonymous Anonym said...

Underbart, det låter väldigt mycket Discovery Channel över det där programmet!

På TV är allt sant alltid, tänk på det!

 
At 12/18/2007 5:41 em, Anonymous Anonym said...

Du har själv tidigare skrivit att dina "gubbvader" är ett kramptillstånd som uppkommer bara när löphastigheten ökas.

Då finns väl ingen skada, och du skall väl snarare förebygga att dessa kramper uppkommer i framtiden än att vänta på att det skall självläka.

 
At 12/19/2007 10:28 fm, Anonymous Anonym said...

Du brukar vara snabb på att svara, men att du nu dröjer eller avstår kanske har andra orsaker än att jag bara tråkar dig, vad vet jag.

Jag har läst din blogg mycket frekvent från start, även om jag inte läst allt och alltså kan ha missat en del information.

Vi har haft några diskussioner där du antytt att t.ex. stela vrister kan vara en orsak till de tidigare uppkomna kramperna i vaderna. Du jobbade ju även med sjukgymnast(?) och fick då upp rörligheten med 20%; en förbluffande förbättring på kort tid.

Jag kan inte minnas att du skrivit att du fått vadkramper sedan du slutat springa.

Jag tror att vadkramperna inte är någon skada utan ett symptom på dålig rörlighet och kanske olämplig löpteknik.

Jag hoppas på ett klargörande svar och förstår du mig inte så skriv så får jag kanske läsa på eller förklara mig bättre.

 
At 12/19/2007 11:14 fm, Blogger AspLövet said...

Tjena HD. Anledningen till att jag inte svarat så snabbt på kommentarer är att jag dom senaste 2 veckorna haft något skit i kroppen som inte velat bryta ut, utan bara legar där och bubblat. Istället för att bli tvärsjuk och få ligga i sängen och tycka synd om sig själv har jag genomlidit vardagen tyckandes synd om mig själv. Det har tärt lite på geisten eftersom jag inte känt att jag kunnat träna under denna period.

Jag har inga problem med vaderna så länge jag inte springer så precis som du säger tror jag mycket av mina tidigare problem ligger i min stelhet. Så om något år, eller månad, när jag är frisk ska jag återuppta promenader, cykling och stretching för att på sikt våga jogga i skogen igen.

 
At 12/19/2007 12:33 em, Anonymous Anonym said...

Tack, Bra, då är vi överens om vadproblematiken. Hoppas det är rätt också. Då är ju det problemet redan löst.
Återstår knäna men krya på dig först!

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se