fredag, januari 04, 2008

Beställt: Kung för en dag i ett helt år

Inte för att jag planerat något överhuvudtaget för 2008, bortsett från min Jukolainsats som coach, men nog känns det som att pissmannen är tillbaka med full kraft. Jag sitter här hemma bland kvalster och hånfullt leende minnen och längtar efter ett mirakel. Vore det inte skönt om det plötsligt slirade in en 15 meters limousin här utanför i snömodden och en megafonröst basunerar ut ett budskap. Tänk er Morgan Freemans skrapigt dova röst som säger.

"Välkommen ut till 2008 AspLövet. Det här kommer bli året som vinden vänder och du kan ta av dig regnkläderna för nu är det slutpissat på dig"

När jag kommer in i limmon så är jacuzzin i full gång och 5-6 stycken lättklädda "värdinnor" förklarar att dom ska var med mig på tidernas bästa AspLövsår. Är det för mycket att begära? Större krav på livet än så har inte jag numera. Litte måttlighet och sans är det enda jag kräver. Kung för en dag men i ett helt år liksom.

Kung för en dag. Det har jag varit en gång om inte mer. Den 25 augusti 1984 vann AspLövet en elittävling. Flack Upplandsterräng bjöds det på och det var ungefär som att dela ut guldmedaljen innan start. Den tar jag nu direkt sa jag och sprang sen runt banan som vinnare. Ja jävlar vad jag firade. Champagnekorkarna smattrade runt öronen på folk och jag bars fram som på en Eriksgata. WhoooHooo!! Skrek jag och kramade musten ur första bästa silikonmodell. Eller så är mitt minne lite luddigt och sanningen ligger närmare att jag åkte hem och gjorde absolut ingenting. Förmodligen var det så. 1984 hade inte jag behövt ta till hallucigena droger eller drycker ännu. Det är knappt jag minns hur bra livet var på den tiden.