lördag, mars 29, 2008

Ser ni någon lampa vid sista?

Avslutningen på kvällens Grymnatta blev både utdragen och oväntad. När den nästsista löparen gått i mål började vi så smått packa ihop våra pinaler övertygade om att den sista killen snart var på väg in mot mål. Efter 20 minuter började lite lätt desperation sprida sig bland sekretariatet och målpersonalen. Klockan närmade sig 00.30 och han hade varit ute i snart 3 timmar på en bana som var strax under 10 km. Vi noterade att den saknade löparen var från en klubb i området där tävlingen hölls så vi tog det en rövare och ringde nummerupplysningen. När vi så ringde hem till den här saknade killen så var det inte mer än att vi väckte honom där han låg och sov så sött hemma i sin säng allt medans 10 personer satt och väntade på honom på TC.

Tydligen hade hans lampa slocknat påväg till start så han vände helt enkelt tillbaka till TC och åkte hem utan att starta och utan att passera målet. Anledningen till att han fortfarande fanns med i systemet var att han kom till tävlingen och sprang en direktbana. Eftersom vi körde med valfri starttid och startstämpling utan avprickning för alla direktanmälare så kom han in i tävlingssystemet men kom aldrig ur. Uppenbarligen hittade vi en liten lucka i kontrollsystemet.

Själva tävlingen flöt på utan större missöden, bortsett från den sovande löparen då, och i H21L1 vann Jan Troeng OK Linne den 12,5km långa banan på fina 76 min. Hur många är dom där jäkla Troeng-bröderna egentligen? Deras mor verkar ha haft dussinet fullt hemmavid för att kunna gödsla runt med dom. 76 minuter är annars en tid som inte ens jag klarat av i mina glansdagar. I ärlighetens namn har jag inte ens drömt om såna tider. Tragiskt. Jag skulle behöva gå en kurs i, "förbättrat sjävförtroende under REM-sömn". Eller bli en realist. Men fan vad tråkigt det verkar vara. Hellre pessimist än realist. Hellre bitter är glad. Hellre... Äsch! Jag vill också vara en av Troeng-bröderna. Bengt Troeng. Inte vackert men fan så hårt.

Här kan ni se banan som inbjöd till bommar för dom som inte kan orientera.



Lite foton från vätskekontrollen (k.8) tagna av SG som hittar i dom här skogarna som en annan hittar i det egna spritskåpet.




Nu har jag laddat upp resultaten från tävlingen på webben och lyckats peta i mig två rökiga whiskeystänkare så jag ska gå och sova med min nya presentkeps på huvudet. Mer om den senare.

1 Comments:

At 3/29/2008 8:39 em, Anonymous Anonym said...

Du får väl fråga Erik och Gerd om dom vill adoptera dig. Sen återstår bara lite pappersarbete så blir du nya storebror Troeng. Det vore coolt!

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se