torsdag, april 10, 2008

En jävulsk genialisk plan

Jag tror jag börjar förstå vad 10mila-föreningen har för hemlig agenda.

Ta det här med veterankavlen som exempel. Till i år spolade dom den och erbjuder istället en öppen kavle. Alla kan vara med på avsevärt lättare sträckor än vad veterankavlen hade. Dom vill även att förening, företag och kompislag ska ställa upp. Och vad är sannolikheten till det? Hur många företag eller icke orienterande föreningar åker ut en kall aprildag för att springa i skogen? Det är lite lätt skillnad mot, till exempel, Midnattsloppet där alla anställda får en t-shirt från firman och sen joggar runt en bana mitt i stan under jubel och klang. Förra året sprang ca 130 lag veterankavlen. I år är det 86 lag anmälda och då står ändå min klubb för nästan 10% av den summan. Tidigare år har vi haft max 1 lag i veterankavlen. Vi har inte 8 lag för för att vi tvärgillar upplägget med lätta sträckor utan enbart för att det går nästgårds.

Ungdomskavlen sen då. 10mila-föreningen verkar ha haft som mål att ändra konceptet från år till år för att förvilla landets alla ungdomsledare. Nu har det gått så långt att ingen längre vet vilka kriterier som gäller utan klubbledarna blundar och hoppas på det bästa vid uttagningen. I år skojade dom även till det genom att ha en info om sistasträckan i inbjudan men sen när anmälan gått ut ändrade dom förutsättningarna. Genialiskt. Hade dom helt släppt på köns/ålderskraven hade säkert 600 lag kommit till start. Men jag tror inte det är dit dom vill.

Jag börjar misstänka att allt handlar om att skrämma bort periferilöparna. Ungdomar och veteraner som dom även kallas i folkmun. Ett par år till av det här lallandet och så kan dom lägga ner sidokavlarna utan att någon gnäller. Sen är allt som förr. Damkavle och herrkavle. 2mila och 10mila.

Jag gillar hur dom tänker...

1 Comments:

At 4/10/2008 11:29 fm, Anonymous Anonym said...

Etter å ha sittet i ungdoms-UK i klubben i mange år, er jeg nå glad for at jeg i år slipper å forsøke å forklare både de unge løperne og deres ivrige foreldre hvorfor laguttaket blir så merkverdig, igjen.
Hadde man tatt ungdommen på alvor, hadde det blitt en jente- og en gutteklasse. Da hadde arrangøren også unngått å blamere seg med uttalelser som at man har redusert vanskelighetsgraden på siste etappe, fordi de også skulle kunne løpes av jenter...

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se