tisdag, juni 17, 2008

Påtal om något annat.

Sådärja, då har man tagit igen några sömntimmar, förbrännt det mesta av alkoholen och börjat sortera dom intryck som inte kategoriserats under minneslucka. Måste säga att om den nu blev min sista Jukolaresa så stöp jag med flaggan i topp. För stöp gjorde jag. Hade jag inte varit en gift 42-årig tvåbarnsfar hade jag berättat hur min båtresa slutade men nu lägger vi locket på vad gäller den avslutningen och tittar istället på själva Jukola.

Överlag var det, som alltid, ett fantastiskt arrangemang. Att leta fel bara för att är så jävla Svenskt så det skiter vi i men några saker har fastnat i mitt sönderfestade huvud.

Jukolastarten. Herrejävlar om det inte var den mäktigaste starten någonsin. Nu var det ju ett ganska märkligt upplagt TC där man hade svårt att hitta plats för att följa såväl starten som inspurten på ett bra sätt. Tur då att storbildskärmen fanns och med "pacecar" och krankamera blev det bra tv-underhållning. Det kändes som att det aldrig tog slut på löpare ner i den första svackan före K-punkten och sen att få se lamporna sprida ut sig som en solfjäder var mäktigt.



Storbildsproduktionen. Det verkade från sidan om, där jag stod, som att det var rejäl orientering i år. Det bommades friskt även av stjärnlöpare och mycket av detta fick man se på trackingen både live och återuppspelat i efterhand. Många kamerakontroller gjorde att jag långa stunder stod och tittade på tv-skärmen istället för spurten. Vad är det dom säger, TV är bäst live. Dock borde bildproducenten gå en kurs i hur man bäst visar orientering. Alldeles för ofta tog dom bort gps-trackingen för snabbt eller kontrollkameran efter 100 lag för att visa dom där jävla närbilderna på en tallgren eller det där grässtråt som ta mig fan fick mer tv-tid än topplagen. Sen var det väl måttligt kul med reklam men det får man nog köpa för att få tillgång till sånt här. På tal om arenaproduktion så tycker jag lite synd om den Finska speakern. Det kan inte vara lätt att stå bredvid Per Forsberg som är så proffsig och kan så mycket om alla löpare. Långa perioder dök den Finska speakern bara upp för att rabbla klubbnamn och passertider medans Per snackade vitt och brett om allt möjligt intressant.

Matbesvikelse. Jag fick aldrig möjlighet att provsmaka "Korvsoppan" i restaurangen. Hade sett fram emot detta enormt mycket men när jag skulle käka på kvällskvisten så var soppan slut. Hur är det möjligt? Istället fick jag knapra i mig ett par sönderbrända pannbiffar där inte ens kniven klarade av att få ner dom i tuggbara bitar. Nu såg korvsoppan helt ärligt inte så god ut men det är av sekundär betydelse. Det är ju inte varje år matubudet utökas. Nu kanske man tolkar detta som att jag inte ger så mycket för maten på Jukola. Det är precis så det är. Hade även stora förhoppningar på Kebab-pannan men det visade sig vara halvstekta, halvstora potatisklyftor med 4-5 små svarta kebabbitar. Kan ha varit bacon också av konsistensen att dömma. Det var sådär va. Tur då att man alltid kan lita på Makkaran. Mmmmums. Makkara.

4 Comments:

At 6/17/2008 12:59 em, Anonymous Anonym said...

Vi som råkade gå förbi din sista viloplats och dessutom förmodligen var de sista som såg din mobiltelefon i livet, vad får vi för att hålla käften?

Tack för drinken btw. Blått är gott.

 
At 6/17/2008 2:36 em, Blogger AspLövet said...

Vaddå hålla käften. Nästan hela hemresan på båten är en stor lucka så det bästa vore om ni inte höll käften.

 
At 6/17/2008 9:45 em, Anonymous Anonym said...

Rykten säger att du skulle på BIO kl 02:00, men dörrarna var stängda. Var det månne vuxenfilm på gång vid den tiden?

 
At 6/19/2008 6:32 em, Anonymous Anonym said...

Ok men då tar jag betalt för att inte hålla käften istället! ;)

 

Skicka en kommentar

<< Home Bloggtoppen.se